Mal müdürünü de dolandırmışlar

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2011 18:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tunceli'nin Ovacık İlçesi Özel İdare Müdürü V.G.'yi telefonla arayıp kendisini 'Tunceli Başsavcısı' olarak tanıtan kişinin, ismiyle PKK'ya para aktarıldığını belirterek verdiği hesaba 130 bin lira yatırmasını isteyen 4 kişi Antalya'nın Alanya ilçesinde suçüstü yakalanmasından sonra operasyon genişletildi. Zanlıların, aynı yöntemle Kırklareli Vize İlçe Mal müdür Vekili H.K.'yi de dolandırdıkları ortaya çıktı.

Ovacık İlçesi Özel İdare Müdürü V.G.'yi bir şahıs arayarak kendisini 'Tunceli Başsavcısı' olarak tanıttı. Sözde Başsavcı'nın G.'ye, "Sizin isminizle PKK'ya para aktarılıyor. Şahıslar şu an takip ediliyor. Tunceli Valimiz ve Müdürümüzle toplantı halindeyiz. Bunları suçüstü yakalamak için verdiğimiz hesaba 100 bin lira yatırmanı istiyoruz." diyerek telefonu kapattığı öğrenildi. İddiaya göre G., 100 bin lirayı çeşitli bankalara yatırdı. Çekilen paralardan sonra daha sonra aynı kişiler tekrar aranan G.'ye bir bankadan 30 bin lira kredi çekip Alanya'daki bir bankada açılan hesaba yatırmasını istedi. Parayı yatırdıktan sonra durumdan şüphelenen G., durumu Ovacık İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne ihbar ederek paranın 01.12.2011 tarihinde çekileceğini bildirdi.

Bankadaki hesabın M.K. adına açıldığını tespit eden Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri bankaya önceden giderek içerisinde banka çalışanı ve müşterisiymiş gibi bekledi. Parayı çekmeye gelen H.B.(32), A.B.(22), M.K.(20) ve G.G.(19) suçüstü yakalandı. 29 bin 170 lira ile birlikte gözaltına alınan zanlılar Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülerek sorgulamaya alındı.

BÜTÜN BANKA HESAPLARI İNCELENİYOR

Polis, dün yaptığı operasyonun soruşturmasını derinleştirerek bütün bankalara zanlıların isimlerini vererek banka hesaplarını incelemeye aldı. Devam eden sorgulama ve operasyonlar neticesinde polis firarda olan Y.K(35)'i de gözaltına aldı. Zanlıların Vize İlçe Mal Müdür Vekili H.K'yi de 21 bin lira dolandırdıkları öğrenildi. Para yatırılan hesaptan 2 bin 500 lirasını bankadan çeken zanlıların, Mal Müdür Vekili K.'nın polise ihbar etmesi üzerine 18 bin 500 liranın bloke edildiği belirtildi.

Soruşturma ve sorgulama devam ediyor. Zanlılar yarın öğleden sonra adliyeye sevk edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber