478 Vanlı öğrenci çeşitli illere gönderildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2011 22:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van'ın Erciş ilçesinde, SBS ve üniversiteye hazırlanan 478 öğrenci, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yatılı eğitim görmek üzere çeşitli illere gönderildi.

Van'da Münci İnci Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi bahçesinde bir araya gelen ilköğretim 8. sınıf ve ortaöğretim 12. sınıf öğrencileri, değişik illere gitmek üzere yola çıktı.

Aileleri ve yakınlarıyla vedalaşmaları esnasında, duygulu anlar yaşayan öğrenciler, otobüslerle rehber öğretmenler eşliğinde gidecekleri illere uğurlandı. Uğurlama öncesi çocuklarına harçlık veren ve dua eden aileleri, gözyaşlarını tutamadı.

Sınava hazırlanan kardeşini Antalya'ya gönderen Fikret Çabaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şöyle konuştu:

''Buralarda okullarımız kapandı. Ama çocuklarımıza devlet sahip çıktı, Allah devletimizden razı olsun. Çocuklarımızın gideceği illerdeki öğrencilerin ve vatandaşların, bize yardımcı olmasını istiyoruz. Çünkü biz depremzedeyiz. Çocuklarımızı hor görmesinler. Fakirlikten değil eğitimleri için çocuklarımızı gönderiyoruz.''

Çok büyük bir deprem atlattıklarını söyleyen 12. sınıf öğrencisi Büşra Arvas da Aydın'a gittiğini belirterek, ''Çok büyük bir facia atlattık ve çok zor günler geçirdik. Devletimiz ve milletimiz bize sahip çıktı. Gerçekten nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum. Üniversitede, Psikoloji bölümünde okumak istiyorum. En büyük hedefim ise devletime ve milletime hayırlı bir evlat olmak istiyorum'' dedi.

Öğrencileri, Alanya'ya taşıyan otobüsün şoförü, Kemal Uysal da Van'daki şartların zor olduğunu ifade ederek, ''Öğrencileri Alanya'ya götürmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Çünkü çocuklar burada çadırda yaşıyordu. Biz bir haftadır buradayız ve soğuğa dayanamıyoruz. Bu çocukları götürmek, benim için tarif edilemez bir mutluluk'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber