Kardiyoloji Derneğinden SGK'ya komik çağrı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Aralık 2011 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ahmet Rasim Küçükusta

Türk Kardiyoloji Derneği' nin (TKD) üyelerine gönderdiği bir açıklamayı okuyunca şaşırdım.

TKD şöyle diyor: "SGK'yı, ilaca devam edenler ile yapılan yayınlar etkisiyle statin almaktan vazgeçenlerin karşılaşacakları tıbbi olayları özellikle izlemeye ve dünyanın hiçbir yerinde hiçbir etik kurul tarafından izin verilemeyecek olan bu tür bir Mengele tarzı araştırmanın gönüllüleştirilmiş deneklerinin başlarına gelenleri diğer hastalara ve tıbba yol göstermek üzere mutlaka izleyip sonuç raporlarını yayınlamaya çağırıyoruz."

Bu sözler gerçekten hem şaşırtıcı hem ibretlik!

Böyle bir tıbbi bilimsel araştırmayı benim bildiğim Sosyal Güvenlik Kurumu değil TKD' nin kendisi veya onun örgütleyeceği üniversite, eğitim hastaneleri ve diğer sağlık kuruluşlarının yapması gerekir.

Sosyal Güvenlik Kurumlarından tıbba yol göstermesini beklemek TKD' nin "acizliğinin" kanıtıdır. TKD, sağa sola onu bunu şikâyet etmekten bilimsel çalışma yapmaya zaman bulamıyor anlaşılan.

Ben de TKD' den "Düzenli olarak statin alan ve almayanlarda ölüm sebepleri ve ölüm oranlarının ne olduğunu" ve "Statin kullandıkları halde ölenlerin neden öldüklerini, bunlarda ölümlerin statinlerden kaynaklanıp kaynaklanmadığını" ortaya koyan bir araştırma yapmalarını istiyor ve bekliyorum.

ÇOK MERAK EDİYORUM

TKD açıklamasında ?uluslararası bilim çevrelerinin yıllardır yaptıkları araştırma ve çalışmalar doğrultusunda?? diyor.

TKD' nin uluslarası bilim çevrelerinin araştırma ve çalışmalarını takip etmesi elbette takdire şayan bir şey ama 2.900 üyesi olduğunu öğrendiğimiz TKD' nin statinlerin etkinlikleri ve güvenilirliklerini gösteren çalışmaları var mı yok mu, çok merak ediyorum.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber