Öğretmenlerin özür grubu tayinleri haberimiz soru önergesi oldu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Aralık 2011 15:58, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Anayasa'nın 98, TBMM İçtüzüğü'nün 96. maddeleri uyarınca Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer DİNÇER tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.

Engin ALTAY

Sinop Milletvekili

652 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin atama başlıklı 37 nci maddesinde; ?Bunların yer değiştirme suretiyle atamaları her yıl yapılan atama plan ve programları çerçevesinde eğitim öğretim faaliyetlerini etkilemeyecek şekilde sonuçlandırılır. Bakanlıkça belirlenen özür gruplarına bağlı yer değiştirmeler ise yaz tatillerinde yapılır.?hükümleri yer almaktadır.

Bu yasaya istinaden öğretmenler Şubat dönemi özür grubu atamalarından yararlanamayacaklardır. Yasanın, Anayasanın emrettiği aile bütünlüğü kavramının Milli eğitim mensupları için süreyle ( 1 yıl) askıya aldığını da göstermektedir.

1- 652 sayılı KHK nedeni ile mağdur olan özür grubu ataması bekleyen öğretmen sayısı kaçtır? Bu yönde bir çalışmanız var mıdır? Şubat dönemi özür grubu ataması yapmayı düşünüyor musunuz?

2- Eşinden, çocuğundan ayrı olarak çalışan bir öğretmenin verimli bir şekilde çalışabileceğini düşünüyor musunuz?

3- Binlerce mağdur öğretmen büyük fedakârlıklarla çalışmaya devam ederken kişiye özgü atama yapılması doğru mudur? Bakanlığınız döneminde makam onayı ( DMK 76. madde) ile yapılan atama sayısı kaçtır? Bu atamaların gerekçeleri nelerdir?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber