Türk Eğitim-Sen'den, Milli Eğitim Bakanlığı önünde protesto

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Aralık 2011 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Türk Eğitim-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı önünde Teşkilat Kanunu'nu protesto etti.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in göreve geldiğinde kendilerini Bakanlığa davet ettiğini hatırlatarak, Dinçer'in kendisine 'Teşkilat Kanunu'nu değiştirmek istiyoruz' dediğini söyledi. Koncuk ise, kendilerinin de bunu beğenmemesine rağmen kabul ettiklerini ifade etti. Koncuk, Milli Eğitim Bakanlığı Merkez Teşkilatı'nda 4 bin personel bulunduğunu kaydederek, bu personelin ne olacağını bilmediğini belirtti. Koncuk, Şube Müdürleri'ne 'kendinize il beğenin'

dendiğini, 4 bin personelin bine düşürülmesinin hedeflendiğini söyledi. Koncuk, "Sayın Bakan, bu çalışmayı nerede yaptın? 'Bin personelle Milli Eğitim Bakanlığı Merkez Teşkilatı'nı yönetebilirim' anlamına gelecek elinizde bilimsel bir çalışma mı var?" şeklinde konuştu.

Grup Başkanlığı'nın sadece Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde ihdas edildiğini belirten Koncuk, farklı Bakanlıklarda farklı teşkilatlanmalar olduğunu iddia etti. Koncuk Bakan'dan bazı soruları cevaplamasını isteyerek, "Yaklaşık 500'u bulan şube müdürü ne olacak? Onlarca yıldır Milli Eğitim Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatına emek vermiş bu insanlar ne olacak?" ifadelerini kullandı.

Basın açıklaması sırasında Türk Eğitim Sen üyeleri 'Teşkilat yasası, eziyet yasası' , 'Vefanın MEB'de yeri yok mu?', 'Teşkilat yasası, kıyım furyası' diye slogan attılar. Öğretmenler 'Beni unutanları yetiştirdiğimiz için utanıyoruz', 'Yıllardır verdiğimiz emeğin karşılığı bu mu?' yazılı dövizler taşıdı. Basın açıklamasından sonra Türk Eğitim-Sen üyeleri olaysız olarak dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber