9 Aralık 2011'den önemli gündem başlıkları/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Aralık 2011 09:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

09 Aralık 2011 Cuma

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Viyana'da ''Dünya Siyaset Konferansı''nın açılış oturumunda konuşacak.

Meclis Anayasa Komisyonu'ndan dün geçen şike yasası bugün TBMM Genel Kurulu'nda yeniden görüşülecek.

Özal'ın Bakanı Akarcalı'dan şike yasası tepkisi: Meclis'e ?Ne sağcıyız ne solcu futbolcuyuz futbolcu' yazsınlar (Özel)

Türk siyasetinin önemli simalarından Bülent Akarcalı, Türkiye'nin gündemine oturan şike yasasıyla ilgili çarpıcı bir açıklama yaptı. Siyasi partilerin yeni Anayasa yapma konusunda millete karşı veballeri bulunduğunu ifade eden Akarcalı, ?Sporda şiddet ve şikeyi önlemek için bir yasayı çıkarmak için bir araya gelen partiler, bu milletin hak ettiği Anayasa için bir araya gelemiyorlarsa o zaman Meclis'teki ?Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir' yazısının yerine Aziz Nesin'in ?Ne sağcıyız ne solcu futbolcuyuz futbolcu' sözünü yazsınlar. Bu kadar büyük bir vebal altına girmiş oluyorlar.? dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, TÜSİAD'ın Sheraton Otel'de yapacağı Yüksek İstişare Konseyi toplantısına katılacak. (09.30)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Adana'da. Kılıçdaroğlu partisinin Adana İl Başkanlığı'nı ziyaret edecek, iş adamları ile düzenlenen toplantıda konuşacak, Çukurova Belediyesi ve Çukurova Gazeteciler Cemiyetini ziyaret edecek. (11.30-13.30)

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, MÜSİAD Gençlik Kurulu'nca Cevahir Kongre Merkezi'nde düzenlenecek Genç Girişimcilik Kongresi'nin açılışına katılacak. (10.00)

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören Aydın Menderes'e geçmiş olsun ziyaretinde bulunacak. (13.00)

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'nin Nijer Büyükelçisi ve Avrupa Konseyi Daimi Temsilci yardımcısı Hasan Ulusoy'u makamında kabul edecek. (15.30)

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Batman'da, Valilik, Garnizon Komutanlığı ve İnsansız Uçak Sistemleri Üs Komutanlığını ziyaret edecek. (10.00-16.00)

CHP Ankara Milletvekili ve Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan başkanlığındaki CHP'li milletvekilleri Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Hopa Olayları Davası'nın duruşmasını izleyecek. (10.00)

KOSGEB ile Basın İlan Kurumu işbirliği'nde medya kuruluşlarına yönelik ?KOSGEB Destekleri Bilgilendirme Toplantısı' düzenlenecek. (10.00)

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker'in de katılımı ile Ankara'da çiftçilere kitap dağıtılacak. (10.00)

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde basın açıklaması yapılacak. (10.30/11.00)

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Kayseri'de işadamlarıyla kahvaltıda bir araya gelecek. Yazıcı daha sonra gümrük müdürlüğü, valilik, büyükşehir belediyesi, sanayi odası ve ticaret odasını ziyaret edecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Erciyes Üniversitesi'nin akademik yılı açılışına katılacak.

Muğla'da üniversite öğrencisi Şerzan Kurt'un ölümünden sorumlu tutulan polis memuru Gültekin Şahin'in yargılanmasına Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek. (10.00)

AB Liderler Zirvesi'nde euro bölgesindeki borç krizi ve krizden çıkış yolları ele alınacak. Zirvede, Hırvatistan'la üyelik anlaşması da imzalanacak.

AVRASYA FEED

Rusya Dışişleri Bakanı, Gürcistan'ın NATO üyeliğine doğru yol alması durumunda 2008'de yaşanan savaşın tekrarlanabileceği tehdidinde bulundu. Bürksel'de Rusya-NATO Konseyi Dışişleri Bakanları toplantısının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Lavrov, ?Gürcistan rejimini Ağustos 2008'de yaşanan savaşı tekrarlaması konusunda teşvik etmeyin.? dedi.

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, Çek Cumhurbaşkanı Vaclav Klaus'un daveti üzerine gittiği Prag'da basın mensuplarının Duma seçimlerinde yapılan ihlallerle ilgili sorularını cevapladı. Hile iddialarının tamamı ile araştırılması gerektiğini savunan Medvedev, fotoğraf ve video görüntülerinden normal insanlar yerine uzmanlar tarafından incelenmesi gerektiğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber