Geleceğin deprem uzmanları Nevşehir'de yetişiyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Aralık 2011 16:54, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Nevşehir Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü laboratuvarlarında geleceğin deprem uzmanları yetişiyor.

Türkiye'nin peri bacaları ve yeraltı şehirleri ile ünlü turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde sığ aramalar, derin aramalar ve görüntü işleme çalışma grupları olarak çalışmalarını sürdüren ilk ve tek kurum olan Nevşehir Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü öğrencilere teorinin yanında pratik yapma imkanı da sunuyor. Bu yıl ilk öğrencilerini alan bölüm 16 lisans ve 3 yüksek lisans öğrencisiyle eğitime devam ediyor. Bölümde 3 doçent, bir yardımcı doçent, bir öğretim görevlisi ve 3 araştırma görevlisi öğrencilere eğitim veriyor.

Nevşehir Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özcan Çakır, Jeofizik Mühendisliği'nin geleceğin mesleklerinden birisi olduğunu belirterek, bölüm mezunlarının deprem yanı sıra petrol, doğalgaz, su, maden, jeotermal, zemin, arkeoloji, heyelan, karayolu, demiryolu ve çevre gibi birçok alanda çalışma imkanına sahip olduğunu kaydetti. Özcan, "Jeofizik mühendisleri devlet ve özel sektörde oldukça geniş bir alanda iş imkanlarına sahip. Bunların arasında en gelen iş imkanı Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO)'na, Maden Tetkik Arama, Afet İşleri, İller Bankası, bakanlıklar... Bölümümüz mezunları isterse kendi bürolarını açarak kendi işlerinin patronu olabilirler. Bölümümüzde gerekli olan arazi araçlarıyla ilgili yatırımlarımızı rektörlüğümüzün ve dekanlığımızın yardımlarıyla gerçekleştiriyoruz. Rektörlüğümüz ve dekanlığımıza yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber