'Erotik kanalların kapatılmasına' Bakan Akşit'ten tepki!!!

Haber Giriş : 11 Mayıs 2005 06:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

RTÜK'ün Digitürk'teki erotik kanalları kapatma kararına tepki veren Bakan Akşit, "Şifreli kanallar için böyle bir karar doğru değil" dedi

Devlet Bakanı Güldal Akşit, RTÜK'ün erotik yayın yapan şifreli kanallar ile ilgili kararını değerlendirirken, ''Şifreli, parayla ve tercih kullanılarak izlenen bu kanallar için böyle bir karar alınmasını doğru bulmuyorum'' dedi. Bakan Akşit, Ankara Valiliği ve SHÇEK'in ortaklaşa düzenlediği Anneler Günü kutlaması öncesinde, gazetecilerin RTÜK'ün erotik yayın yapan şifreli kanallarla ilgili kararına ilişkin soruları yanıtladı. RTÜK'ün aldığı kararın, şifreli ve kamunun genelinin izlemediği kanallarla ilgili olması nedeniyle tartışmalı olduğunu ifade eden Akşit, ''Kamuoyuna tamamen açık olan kanallar açısından böyle bir karar alınması çok doğrudur ama şifreli kanallar, parayla, tercih kullanılarak izlenen kanallar için böyle bir karar alınmasını pek doğru bulmuyorum'' diye konuştu.

PEK MANTIKLI GELMİYOR
Güldal Akşit, bir gazetecinin, ''kararın toplumun ahlaki yapısını bozduğu'' gerekçesiyle alındığını belirtmesi üzerine, ''Bu kanallar genelin kullanımına açık değil, tercihle kullanılıyor. Tercih eden kişilere zararı dokunuyor diye engellemek pek mantıklı gelmiyor bana. Ama genele açık kanallar olsa doğru'' dedi. Bu arada Digiturk'un RTÜK'e tazminat davası açmaya hazırlandığı açıklandı.

d.b.tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber