14 Aralık 2011'den önemli gündem başlıkları/ Video

Haber Giriş : 14 Aralık 2011 09:37, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 10.30'da İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nin 75. kuruluş yıldönümü törenine katılacak.

TBMM Başkanı Çiçek'in programı

- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, saat 10.30'da İsveç Büyükelçisi Hakan Akkeson'u kabul edecek, saat 11.30'da TESEV Yönetim Kurulu Başkanı Can Paker'i kabul edecek.

TBMM gündemi

- TBMM Genel Kurulu'nda saat 11.00'de, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Dışişleri, Aile ve Sosyal Politikalar ile Çevre ve Orman bakanlıklarıyla bağlı kuruluşların, 2012 yılı bütçeleri görüşülecek.

- CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi saat 10.30'da, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal saat 12.00'de, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart saat 12.30'da basın toplantısı yapacak.

Başbakan yardımcıları ve bakanların programları

- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda saat 19.30'da, 14. Uluslararası Randevu İstanbul Film Festivali açılış törenine katılacak.

- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, İstanbul Kongre Merkezi'nde saat 10.00'da, İSO 10.Sanayi Kongresi ve İnovasyon Sergisi'ni ziyaret edecek.

- Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, saat 10.00'da Hilton Otel'de "Türkiye'de Erken Uyarı ve Yanıt Sisteminin Güçlendirilmesi" konulu sempozyuma katılacak, saat 12.00'da sağlık ve tıp bilimleri alanında işbirliğine dair anlaşma imzalamak üzere Moritanya İslam Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Ba Housseinou Hamadi ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, saat 18.00'da "Türkiye'den Almanya'ya Göç'ün 50. Yılı Etkinlikleri" kapsamında Cer Modern Sanatlar Merkezi'nde düzenlenecek "Fiktion Okzident" sergisine katılacak.

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, saat 18.30'da Rixos Otel'de Aksaray, Karaman, Kırşehir, Konya, Nevşehir ve Niğde illerini kapsayan Meram Elektrik Dağıtım Bölgesi'nde yaşanan sorunların değerlendireceği toplantıya katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saat 12.15'te Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi temsilcileri ile parti genel merkezinde görüşecek.

- DSP Genel Başkanı Masum Türker, saat 10.30'da parti genel merkezinde Memur Dernekleri Federasyonu Başkanı Cengiz Özbay ve beraberindeki heyetle görüşecek.

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ile Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil, saat 13.00'da Yenimahalle ilçe örgütünü ziyaret edecek, aşure dağıtımına katılacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Kabil Belediye Başkanı Yunus Nevendiş'in, saat 14.30'da katılacağı bir törenle Öveçler 4. Cadde'ye "Kabil" ismi verilecek.

- Ankara Ticaret Odası'nda, saat 10.30'da Mesleki Teknik Eğitim konusundaki AB projesine ilişkin toplantı gerçekleştirilecek.

- Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, saat 09.30'da sendika genel merkezinde "Yıldönümünde Arap Baharı ve Türkiye" konulu uluslararası sempozyumla ilgili basın toplantısı yapacak.

- YDA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, saat 13.45'te THK Üniversitesi'nde "Türkiye'de Havaalanı İşletmeciliği: Dünü, Bugünü, Yarını" konulu konferans verecek.

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Forum İstanbul AVM 'de saat 14.30'da, "Osmanlı ve Türk Tarihi"nin buza ışıltılarla yansıtıldığı, Magic Ice Buz Müzesi'nin açılış törenine katılacak.

- Gazeteci Abbas Güçlü, Fatih Üniversitesi Büyükçekmece Kampusu'nde saat 10.00'da, "Medyada Eğitim ve Eğitim Muhabirliği" konulu seminere konuşmacı olarak katılacak.

- Türkiye Denizciler Sendikası, Kadıköy İskelesi önünde saat 11.00'de, şehiriçi deniz ulaşımında hizmet veren gemi personeli sayısının azaltılmasını nedeniyle basın açıklaması düzenleyecek.

- DİSK, 'Kıdem Tazminatı', 'İstihdam Büroları' ve 'Torba Yasası'nı protesto amacıyla Aksaray Genel İş Sendikası İstanbul Bölge Müdürlüğü önünde saat 11.30'de toplandıktan sonra yürüyüş gerçekleştirecek.

- İstanbul Teknik Üniversitesi, İTÜ Ayazağa Kampusu Maslak Gölette saat 14.00'te, İTÜ İstiklal Projelendirme ve Uygulama Topluluğu tarafından üretilen "İlk Hidrojenli MARTI-İTÜ" törenle Haliç'te suya indirilecek.

- Samsun TSO "Ülke Günleri" programı kapsamında İngiltere Büyükelçisi David Reddaway, İngiliz Ticaret Odası Başkanı Jonathan Beard, İngiltere İstanbul Başkonsolosluğu İç Yatırım Müdürü Taçlan Topal, İngiltere Ticaret Odası Genel Sekreteri Eda Akalın, Samsun'a gelecek. İngiltere Büyükelçisi David Reddaway, Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve Samsun TSO'yu ziyaret edecek.

- Akdeniz Üniversitesi, Akdeniz Girişimci İşkadınları Derneği (AGİDER) ve Leman Kadın Yanı Dergisi "Kadına Şiddet" konusunda yaptıkları ortak çalışmayı duyurmak acıyla Akdeniz Üniversitesi Senato Salonu'nda saat 10.30'da basın toplantısı düzenleyecek.

SPOR GÜNDEMİ

----------------------------

- Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi E Grubu 6. ve son haftasında İngiltere'nin Stoke City takımı ile saat 20.00'de Fiyapı İnönü Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

- Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'de erteleme maçında sahasında saat 17.45'te Gençlerbirliği'ni konuk edecek.

- Galatasaray Kulübü Aralık Ayı Divan Toplantısı, saat 13.30'da Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda gerçekleştirilecek.

- Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında deplasmanda oynayacağı Orduspor maçının hazırlıklarını saat 12.00'de basına ve taraftara kapalı olarak yapacağı antrenmanla sürdürecek.

- Ankaragüclylıgil, saat 13.00'da Yenimahalleü'nde göreve getirilen Hakan Kutlu'nun bugün düzenlenecek törenle sözleşme imzalaması bekleniyor.

- Şike soruşturmasında mahkemenin iddianameyi kabul etmesinin ardından gelişmeler takip ediliyor.


14 Aralık 2011 Çarşamba

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nin 75. kuruluş yıl dönümü törenine katılacak. (10.30)

Türkiye'nin ilk hidrojenli teknesi Martı-İTÜ, Ayazağa kampüsünde deneme sürüşü yapacak. (14.00)

TBMM Genel Kurulu'nda, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Dışişleri, Aile ve Sosyal Politikalar ile Çevre ve Orman bakanlıklarının bütçeleri görüşülecek. (11.00)

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, İstanbul Sanayi Odası 10. Sanayi Kongresi ve İnovasyon Sergisi'ne katılacak. (10.00)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Konya ve çevre illeri kapsayan Meram Elektrik dağıtım bölgesinde yaşanan sorunların değerlendirileceği Ankara'daki toplantıya katılacak. (18.30)

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Cer Modern Sanatlar Merkezi'nde Türkiye'den Almanya'ya Göç'ün 50. Yıl Etkinlikleri kapsamında düzenlenecek Fiktion Okzident sergisine katılacak. (18.00)

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'de Erken Uyarı ve Yanıt Sisteminin Güçlendirilmesi konulu sempozyuma katılacak. Akdağ ayrıca, Moritanya İslam Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Ba Housseinou Hamadi ve beraberindeki heyetle görüşecek. (10.00/12.00)

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil, Yenimahalle ilçe örgütünde aşure dağıtımı törenine katılacak. (13.00)

Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından düzenlenen ?Engelli Sporlarını Tanıtma Festivali' başlıyor. (10.00)

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ve Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) Rusya Milli Komitesi Moskova'da "Karadeniz-2011, Yenilikler ve Yatırım Projeleri" adlı uluslararası fuar ve iş forumu düzenliyor.

BDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü'nün Kıbrıs Barış Harekatı'nı ?işgal' olarak nitelemesine; KKTC Başbakanı İrsen Küçük, Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün ve Ulusal Birlik Partisi milletvekili Zorlu Töre tepki gösterdi.

AVRASYA FEED

Rusya Federasyonu'na bağlı Yakutya Cumhuriyeti'nde eksi 50 derece soğuğa rağmen arkadaşının öldüğü mekanı haftalardır terk etmeyen Haçiko isimli köpek ülkenin kahramanı oldu. İnternet köpeğin görüntüleri tıklama rekorları kırıyor.

SPOR

Galatasaray Spor Kulübü'nün olağan divan kurulu toplantısı yapılacak. (13.30)

Spor Toto Süper Lig'in 14. hafta erteleme maçında Trabzonspor ile Gençlerbirliği karşı karşıya gelecek. (17.45)

UEFA Avrupa Ligi'nde temsilcimiz Beşiktaş, grubun son maçında lider Stoke City ile karşı karşıya gelecek. (20.00)

Bursaspor takımı, ligin 16. haftasında karşılaşacağı Antalyaspor maçının hazırlıklarına Özlüce Tesisleri'nde devam edecek. (11.00)

İHA - CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber