Zimmetle suçlanan veznedarlardan 'bozuk para' gerekçesi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Aralık 2011 10:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ndeki 'zimmet' olayında gözaltına alınan veznedarların emniyetteki sorguları tamamlandı. Toplam 33 kişinin gözaltına alındığı olayda 28 veznedar, ifadelerinde kasada bozuk para kalsın diye kendi kredi kartlarıyla çekim yaptıklarını ileri sürdü.

Antalya polisi tarafından Antalya Su ve Atıksu İdaresi(ASAT) Genel Müdürlüğü'nde görevli 28 veznedar ile bunlara kredi kartlarını verdikleri belirlenen 5 kişiye yönelik düzenlenen ?zimmet' operasyonunda zanlıların sorguları tamamlandı. Zanlıların polis sorgusunda vezne kasalarında bozuk para bulundurmak ve kredi kartlarında biriken puanlar için bu yönteme başvurduklarını söyledi. Vatandaşın parasıyla haksız kazanç elde ettikleri belirtilen zanlıların, bir çoğunun, kendi kredi kartlarının limitlerinin dolu olması nedeniyle akraba ve yakın arkadaşlarının kartlarını kullandıkları da tespit edilmişti. Zanlıların paraları repoda değerlendirmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Toplam 33 zanlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber