Pilot sıkıntısı var

Haber Giriş : 11 Mayıs 2005 10:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Sekreteri emekli Hava Pilot Tuğgeneral Mustafa Fırat, sivil havacılık sektöründeki gelişime paralel pilot ihtiyacının had safhaya çıktığını, yılda 300 yeni pilota ihtiyaç olduğunu söyledi.

?Her yıl 300 sivil pilota ihtiyaç var'

Türkiye'ye 2010 yılında 30 milyon turistin gelmesinin tahmin edildiğini hatırlatan Fırat, bu hareketliliğe cevap verilemezse açığın yabancı pilotlarla karşılanacağı uyarısını yaptı. Mevcut pilot sayısının bugün bile ihtiyaçlara cevap vermekte zorlandığına dikkat çeken Fırat, açığın kapatılması için pilot eğitiminde yeni bir yapılanmaya gidilmesinin şart olduğunu belirtti.

Resmi rakamlara göre Türkiye'de sivil havacılık sektöründe bin 800 pilot görev yapıyor. Bu alanda hizmet veren pilotların bir kısmı Silahlı Kuvvetler kökenli. Bir kısmı ise sivil kaynaklardan yetişiyor. Sivil havacılığın ihtiyacına cevap vermek amacıyla THK Türkkuşu ve Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu olmak üzere iki ana merkezde pilotluk eğitimi veriliyor. Bunların yanı sıra yedi de özel uçuş okulu bulunuyor. Fırat, mevcut özel uçuş okullarının Türkkuşu bünyesinde birleştirilerek bölgenin en önemli uçuş eğitim merkezinin kurulabileceğini savunuyor.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber