Büro Memur-Sen'den 'eşit işe eşit ücret' deliniyor tepkisi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Aralık 2011 13:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu çalışanlarının maaşlarını eşitleyen 666 sayılı kararnamenin Meclis çalışanları için delineceği öne sürüldü. Kararname ile ek gösterge ve makam tazminatları dondurulan meclis çalışanlarının kararnameden etkilenmemesi için TBMM Teşkilat Kanunu'na bir hüküm konulduğu, kanunun Cumhurbaşkanı'nın onayından sonra Meclis'teki 10'a yakın unvanın eskisi gibi diğer kurumlardaki personelden yüksek maaş almaya devam edeği iddia edildi.


Memurlar.net'in 13 Aralık 2011 tarihli haberi için tıklayınız: 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede ilk gedik açıldı


Büro Memurları Sendikası, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayına sunulan TBMM Teşkilat Kanunu'na tepki gösterdi. Gül'ün kanunu onaylaması durumunda; bu kadrolardaki personelin, diğer kurumlardaki aynı statüde görev yapanlara göre hem daha fazla maaş almış, hem de maaşlarına zam yapılmış olacağını kaydetti. Sendika yönetimi, "Bunun sonucunda da ?Eşit işe eşit ücret' kapsamında hazırlanan 666 sayılı KHK'da ilk defa gedik açılacak. Diğer kurumlardaki personele üvey evlat muamelesi yapmak adaletsizliktir." dedi.

Sendika yönetimi konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

?666 sayılı KHK ile başta İş Kurumu, Sosyal Güvenlik Kurumu, Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, TÜİK olmak üzere çoğu kurumdaki yeni memurların, bilgisayar programcısı, istatistikçi, teknisyen, icra memuru, muhasebeci gibi kamu çalışanlarının ek ödemeler eşitlendiği için maaşında düşüş meydana geldi. Kazanılmış haklarda geriye gidiş oldu. Bu çalışanlar mağdur olurken sadece siyasetin merkezi olan Meclis'te çalışanlar için böyle bir kanun hazırlanması adaletsizliktir. Bütün kamu çalışanları devletine ve milletine hizmet etmektedir. Diğer kamu çalışanlarının suçu kadrolarının mecliste bulunmaması mıdır? Eğer bu kanun onaylanırsa diğer kurumlardaki çalışanların maaşlarında da iyileştirme olması için yeni kanunlar çıkarılması gerekmektedir. Aksi halde çalışanlar arasında ayrımcılık yapılmış olacak ve huzursuzluk çıkacaktır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber