Deprem bölgesine atanan öğretmenlere uyum eğitimi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Aralık 2011 15:46, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Van'da meydana gelen 7,2 ve 5,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından ataması yapılan 800 öğretmen, 'doğal afet ve uyum' eğitimine alındı.

Selahaddin Eyyübi Lisesi Konferans Salonu'nda başlayan eğitim çalışmasına telekonferans sistemiyle katılan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, yeni atanan öğretmenlere uyum eğitiminin önemini anlatarak nasihatlerde bulundu. Van ve Erciş ilçesine atanan 800 öğretmeni diğer meslektaşlarından ayıran en büyük özelliğin dramatik bir olayın yaşandığı bölgede öğrenci ve velileri eğitecek olmaları olduğunu ifade eden Dinçer, ayrıca Van'dan diğer şehirlere giden öğrencilere Türkiye'nin 80 ilinde psikolojik destek

vereceklerini söyledi.

Daha sonra bir konuşma yapan Van İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır ise, topluma yön verecek olan öğretmenlerin kendilerini iyi yetiştirmeleri gerektiğini söyledi.

Genç öğretmenlere hitap eden Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Ömer Ballıbey ise, 800 öğretmenin yaşanan depremlerde hayatını kaybeden 76 öğretmenin yerine atandığını söyledi. Uyum eğitimini bundan sonra eğitim fakültelerinde vereceklerini dile getiren Ballıbey, "Milli Eğitim Bakanlığı olarak yaptığımız çalışmalar sonucu artık eğitim fakültelerinde bir yıl süreyle öğrenciler uyum eğitimi görecek" dedi.

Van'da 62 bin öğrencinin il dışına çıktığını da dile getiren Ballıbey, öğretmenlere seslenerek, "Her şeye rağmen Van'da okullar açılacak ve eğitim öğretime devam edilecektir. Eğitim öğretim yapılmadan hayat normale dönemez. Van'da okullar açılacak ve bu bayrak dalgalanacak. Bu bayrağı dalgalandıracak olan sizlersiniz. Herkes burada bir fedakarlık yapıyor ve siz de buna katkı sunacaksınız. 'Yemeğimiz güzel değil, yerimiz soğuk' derseniz üzülürüm çünkü halen tüm okul müdürlerimiz ve idarecilerimiz

çadırlarda yaşıyor" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber