Bilecik'te gıdadan zehirlenen 160 öğrenci tedavi altına alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Aralık 2011 17:37, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Bilecik'in Bozüyük ilçesine bağlı Dodurga beldesinde, yedikleri gıdadan zehirlenen çok sayıdaki öğrenci tedavi altına alındı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Dodurga İlköğretim Okulu'nda okuyan öğrenciler, öğle arasında okulun yakınındaki bakkaldan sucuklu tost ile ayran alıp yediler. Bir süre sonra çok sayıdaki öğrencide mide bulantısı ve baş dönmesi şikayetleri görülmeye başlandı.

Bunun üzerine okul idaresi ve öğretmenler tarafından okuldaki 160 öğrenci, tedbir amacıyla Dodurga Belediyesi'ne ait otobüsler ile servis minibüsleriyle Bozüyük Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kaymakam Oktay Kaya, tedavi altına alınan öğrencileri hastanede ziyaret edip Başhekim Serdar Kadir Keskin'den bilgi aldı.

Kaya, burada yaptığı açıklamada, öğrencilerin okul çevresindeki bir bakkaldan sucuklu tost alıp yediklerini belirterek, şöyle konuştu:

''Şu anda Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü elemanları, söz konusu bakkalda satılan sucuklar ile ayranlardan numuneler aldı. İlk etapta hastaneye 19 kişi gelmiş, daha sonra 50 kişi. Okuldaki 160 öğrenci tedbir amaçlı hastaneye getirildi. Yatarak tedavi gören kimse yok. Korkulacak bir şey yok.''

Bazı öğrenciler aldıkları ayranın tadının ekşi olduğunu, bir süre sonra karın ağrısı başladığını ve kustuklarını belirterek, öğretmenleri aracılığıyla hastaneye getirildiklerini söyledi.

Öte yandan hastaneye getirilen öğrenciler, acil servis girişindeki hasta kabul bölümünde uzun kuyruklar oluşturunca, bazı veliler, hastane personeli ve güvenlik görevlilerine tepki gösterdi. Acil girişinde yoğunluk oluşunca, hastane personeli tarafından veliler dışarı çıkartıldı. 160 ilköğretim öğrencisinden alınan kan örnekleri tahlil için laboratuvara gönderildi.

Öte yandan Dodurga Belde Belediye Başkanı Ahmet Yetim ve ilçe Milli Eğitim Müdür Vekili Feyyaz Bulutlar da hastaneye gelerek öğrencilerin durumu hakkında bildi aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber