Bakan Akdağ: Doğu ve Güneydoğu'da sağlık hizmetleri belirginleşti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2011 15:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Doğu ve Güneydoğu'da sağlık hizmetlerinin iyice belirginleştiğini söyledi. 2002 yılı öncesi ve sonrası sağlık alanındaki istatistikleri veren Akdağ, ambulans sayısının 8'den 36'ya; doktor sayısının da 144'ten 476'ya çıkarıldığını ifade etti.

Temas ve incelemelerde bulunmak üzere Şanlıurfa'ya gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Vali Celalettin Güvenç'i ziyaret etti. Valilik girişinde polis mangasını selamlayıp, şeref defterini imzalayan Bakan Akdağ, makamına çıktığı Vali Güvenç'ten kente ilişkin brifing aldı. Akdağ ziyaret sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bakan Recep Akdağ, AK Parti'nin iktidara geldiği 2002 tarihinden sonra sağlık alanında çok ciddi değişim ve dönüşüm yaşandığını söyledi. Yaptıkları çalışmalar ile devrim gerçekleştirdiklerini ifade eden Bakan Akdağ, özellikle sağlık hizmetinden yeterli payı alamayan Doğu, Güneydoğu ve Orta Anadolu'da yatırımlar ile hizmetin belirgin hale gelmesini sağladıklarını kaydetti. 2002 yılında 8 ambulansın bulunduğu Şanlıurfa'da, bugün 36 tam donanımlı ambulansın yanı sıra ambulans uçak ve helikopter hizmeti sunulduğunu vurgulayan Bakan Akdağ, 2002 yılında Şanlıurfa'da 144 uzman hekim görev yaparken, bu sayının şimdilerde 476'ya yükseldiğini söyledi.

Şanlıurfa'da çok sayıda kızamık mikrobunun yol açtığı SSPE hastalığının da bulunduğunu kaydeden Akdağ, bu hastalığın tedavisinde tıbbın aciz kaldığını belirtti. Akdağ şunları söyledi: "Biz bu hastalara sıcak bir şekilde sahip çıktık. Bu yavrularımızın ana problemi kesin bir tedavinin olmayışı. Ancak bakım yapabiliyoruz. Mevcut hastalığın çıkarabileceği ikinci hastalıklarla mücadele ediyoruz. Hastalığı ortadan kaldıracak, geri çevirecek bir tedavi şekli şu anda tıbben mevcut değil." Akdağ, hastalığın kızamık aşısı yapılmadığından ortaya çıktığını anlattı. Bu hastalığın eskiye dayandığını aktaran Akdağ, artık SSPE'nin ortaya çıkmadığını belirtti. Akdağ bu hastalara yönelik yardımların süreceğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber