22 Aralık 2011'den önemli gündem başlıkları/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Aralık 2011 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

22 Aralık 2011 Perşembe

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'i, Çankaya Köşkü'nde resmi törenle karşılayacak. Gül ve Yanukoviç daha sonra baş başa görüşecek. (10.55-11.00)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'i Merkez binada karşılayacak. Görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek. (12.00)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendisine ?geçmiş olsun' ziyaretinde bulunacak olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Başbakanlık Merkez Bina'da görüşecek. (17.00)

CHP Parti Meclisi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanıyor. (11.00)

TBMM Başkanı Cemil Çiçek Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyeleriyle birlikte Sabit Osman Avcı Tesisleri'nde bir araya gelecek. (10.00)

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, TÜSİAD'ın ?Düşük Karbon Ekonomisinde Rekabet Gücü: 2012 ve Sonrası için Beklentiler' başlıklı konferansına katılacak. (09.15)

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen ?Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı? ve ?Türkiye Diyabet Önleme ve Kontrol Programı? kapsamında düzenlenen afiş, broşür ve fotoğraf yarışması ödül töreni Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılacak. (10.00)

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Yeni Zelanda'nın Ankara Büyükelçisi Taha Macpherson'u makamında kabul edecek. (11.00)

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile Adalet Bakanı Sadullah Ergin, TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyi toplantısına katılacak. (13.00)

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Marc Pierini'yi bakanlıkta kabulü edecek. (11.00)

Gazi Üniversitesi'nde Türk okçuluğu konuşulacak. (14.00)

Türksoy Genel Sekreterliği, Dünya'da Göç ve Türkiye'nin Dış Göç tarihi konulu konferans düzenliyor. (18.30)

Vanlı depremzedeler Halide ve Hamdullah çiftinin nikahı, Keçiören Belediyesi'nce düzenlenecek Halil İbrahim Sofrası'nda kıyılacak. (18.00)

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, turizmcilerin Sheraton Otel'deki yılsonu yemeğine katılacak. (18.30)

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın MEB Şura Salonu'nda düzenlediği Mevlana'yı anma programına katılacak. (19.00)

Bazı faili meçhul cinayetlere ilişkin soruşturma kapsamında tutuklu bulunan eski özel harekat polisi Ayhan Çarkın'ın getirildiği İstanbul'da cinayetlere ilişkin yer gösterme işlemleri yapılacak.

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde 19 kişinin hayatını kaybettiği maden kazası ile ilgili davanın karar duruşması bugün yapılacak. Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin önceki duruşmasında mütalaasını sunan Cumhuriyet Savcısı, kusurlu oldukları gerekçesiyle Bükköy Madencilik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Ercan'ın da aralarında bulunduğu 6 sanık hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istiyor.

Diyarbakır'da dün meydana gelen 25 kişinin hayatını kaybettiği kaza ile ilgili gelişmeler takip ediliyor. Cenazelerin bugün toprağa verilmesi bekleniyor.

Muğla Üniversitesi'nde bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Uluslararası Dünya Dili Türkçe konulu sempozyumu başlıyor. Türkiye başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinden bilim adamları konuşmacı olarak katılacak. (10.00-22.00)

Fransa parlamentosu, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddini suç sayan yasa teklifini oylayacak.

Belçika'da kamu çalışanları genel greve gidiyor.

AVRASYA FEED

Rusya'nın başkenti Moskova'da Kızıl Ekim Sanat Merkezi, tasarımcıları bir araya getirerek en güzel Noel ağacını süsleme yarışması düzenledi.

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, 2015'e kadar ülke ekonomisine 43 trilyon ruble (1,3 trilyon dolar) yatırım yapacaklarını, Rusya'nın 10 yıl içinde iş dünyası açısından dünyanın en cazip ülkesi olacağını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, Federal Konsey genişletilmiş grubuna hitap edecek. Rusya liderinin son ulusa sesleniş konuşması olarak nitelenen program Kremlin Sarayı St. George Salonu'nda gerçekleşecek.

SPOR

Spor Toto Süper Lig'de ilk yarının son hafta maçlarında Gençlerbirliği - İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Trabzonspor ? Orduspor, Gaziantepspor ? Bursaspor ve Beşiktaş - Kardemir Karabükspor karşılaşmaları oynanacak. (18.00/20.30)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber