Türkiye'de bir ilk: Engelliye afet eğitimi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Aralık 2011 16:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Yalova'da bulunan bin 710 engelliye afet eğitimi verileceği, bu çalışmanın, ''Türkiye'de bir ilk'' olcağı bildirildi.

Yeni Yaşam Engelliler Derneği Başkanı Murat Arslanhan, dernek lokalinde, gazetecilere yaptığı açıklamada, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından desteklenen, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, Yalova Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle hayata geçirilecek engellilere yönelik afet eğitimi ile ilgili bilgi verdi.

Türkiye'de afet konusunda engellilere yönelik bir çalışmanın olmadığına dikkat çeken Arslanhan, ''Engellilerin depremde ne yapacağını bilmesini istiyoruz. Bir spastik engellinin evde alacağı tedbir ile bir bedensel engellinin evde alacağı tedbir de aynı değil. Bunları yerinde İnceleyip çözüm politikası üretmek lazımdı'' dedi.

Bu nedenle bir proje geliştirdiklerine değinen Arslanhan, ''Projenin ilk aşamasını bitirdik. Afet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, SHÇEK, belediye ve STK'larla işbirliği içerisinde bir çalışma yaptık. Birinci aşamada, nasıl bir eğitim verilmesi konusunda çalışma yapıldı ve 10 eğitmen yetiştirildi. Bu eğitimin şeklinin belirlenmesi sırasında işitme, görme, bedensel ve zihinsel engelli bireylerden 5'er kişi belirledik, istişare yaptık. Onların fikirlerinden de yararlandık'' diye konuştu.

Afet konusunda engellilerin eğitiminin Türkiye'ye örnek bir proje olduğuna değinen Murat Arslanhan, ikinci aşamada ise eğitim çalışmalarını gerçekleştireceklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber