Faruk Çelik: Öğretmenlere ek ödeme gündemde yok

Haber Giriş : 25 Aralık 2011 00:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur maaşı kesinlikle Toplu sözleşmeye göre belirlenecek. ANcak Ocak 15'e yetişip yetişmeyeceği net değil. Sosyal ve Çalışma Bakanı Faruk Çelik, Samanyoluhaber.com'un Toplu sözleşme ve Kıdem tazminatıyla ilgili sorularını yanıtladı

MEMUR MAAŞI KESİNLİKLE TOPLU SÖZLEŞMEYLE BELİRLENECEK

Memurun maaşı kesinlikle toplu sözleşmeyle belirlenecek. Biz Anayasa değişikliği yaptık ve milletin %58 ekseriyetiyle Anayasa kabul edilmiş. Ve Anayasada toplu görüşmeden toplu sözleşmeye geçtiğimizi biz paylaştık. O yüzden Toplu sözleşmeyle ilgili bir tereddüt oluşuyormuş gibi bir yaklaşım kesinlikle söz konusu değil. Bir an önce yasa meclise geliyor yasa geçecek ayın 15'ini geçebilir çok sorun değil ama geriye dönük de memurlarımız o zamları alacaklar. Memurların ücret artışı kesinlikle masadaki pazarlıkta neticelenecek olan zamlardır

EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET KAPSAMINA ONLAR GİRMİYORLAR

Eşit işe eşit ücret düzenlemesinde başta profesörler olmak üzere, akademik personeller, öğretmen ve polisler kapsam dışı kaldı. Onlar için bir ek ödeme gündeminizde var mı?

Eşit işe eşit ücretten ziyade çalışmanın adı aslında eşit ünvana eşit ücret. Yaptığımız düzenleme böyle. Şefler aynı ücreti alıyor, daire başkanları aynı ücreti alıyor. Genel müdür yardımcıları, Genel müdürler, müsteşarlar, il müdürleri gibi ana kademelerdeki ücret farklılıklarını ünvan itibariyle gidermeye yönelik bir çalışma idi. Öğretmenler bu kapsama girmediler. Sağlık çalışanları, polis teşkilatı gibi. Bir ücret farklılığı olmadığı için bütün öğretmenler aynı ücrete tabi oldukları için orada bir eşitleme ihtiyacı olmadı. Çalışmanın kapsamına girmemiş oluyor.

ÖĞRETMENE EK ÖDEME GÜNDEMDE YOK

Bizim gündemimizde öğretmenlere ek ödeme yok. Ama toplu sözleşme masasında konuşulur. Nasıl şekillenir masada göreceğiz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber