Millî Eğitim Müdürlükleri AR-GE birimleri nasıl oluşturulur?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Aralık 2011 01:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Millî Eğitim Müdürlükleri Araştırma Geliştirme (Ar-Ge) Birimleri Yönergesi 25/06/2010 tarihli ve 4194 sayılı Makam Onayı ile yürürlüğe konmuş Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığının 23/06/2010 tarih ve 31265 sayılı ?Millî Eğitim Müdürlükleri AR-GE Birimi Yönergesi? konulu yazıları ekinde il milli eğitim müdürlüklerine bildirilmiştir.

Millî Eğitim Müdürlükleri AR-GE Birimi Yönergesinin ?AR-GE Biriminin Oluşumu ve Koordinasyonu? başlıklı 5. maddesine göre;

"araştırma, stratejik planlama ve kalite geliştirme ekibi" ile "projeler ekibi" olmak üzere iki ekipten oluşan arge birimi Strateji Geliştirme şubesinden sorumlu Müdür Yardımcısı veya Şube Müdürüne bağlıdır

AR-GE Biriminde, sorumlu İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı/Şube Müdürü, çalışmaları yürütecek ekipler ile birlikte, birimin sekretarya işlemlerini yapmak üzere en az 1 şef ve 1 memur bulunmaktadır.

Ekiplerde yer alacak uzman ve öğretmenler, yönergede sayılan görevlere ve niteliklere uygun olması kaydıyla. Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar kapsamında ihtiyaca uygun olarak görevlendirilmektedirler.

İl Millî eğitim müdürlükleri, AR-GE birimlerinin iş ve işlemlerini yürütmesinde yardımcı olmak üzere ilçelerde de AR-GE birimleri oluşturabilir.

İlçe AR-GE birimlerinde görevlendirilecek personel sayısı il AR-GE ekiplerinde görevlendirilen personel sayısının ¼'ünü geçemez.

AR-GE Biriminde ekiplerin çalışmalarından sorumlu birer ekip sorumlusu bulunur. Ekip sorumlusu ekip üyeleri arasından belirlenir. AR-GE Biriminde Görev Alacak Personelin Nitelikleri

Millî Eğitim Müdürlükleri AR-GE Birimi Yönergesinin 8.maddesine göre de

İl AR-GE birimlerinde kurulan ekiplerde görev alacak personelde:

a) Araştırma, Stratejik Planlama ve Kalite Geliştirme Ekibinde yer alacak personel:

1. Stratejik Yönetim ve Planlama ile Toplam Kalite Yönetimi (TKY) alanlarından birinden en az 30 saat merkezi hizmet içi eğitim almış olması gerekir.

2. Araştırma ve geliştirme çalışmalarında görevlendirilecek personel için 30 saat hizmet içi eğitim almış olma şartı aranmaz. Bu kapsamda görevlendirilen personel sayısı bu ekibin ¼ ünü geçemez.

3. Eğitim Bilimleri, İstatistik, Kamu Yönetimi. Sınıf Öğretmenliği ve Türkçe/Türk Dili ve Edebiyatı bölümlerinden mezun olanlar öncelikli olmak üzere: her branştan öğretmen, yönetici ve diğer kadrolardan personel görevlendirilebilir.

4. Yüksek lisans/doktora yapmış olmak ve yabancı dil bilmek tercih nedenidir.

b) Projeler Ekibinde yer alacak personel:

1. Proje Yönetimi alanında en az 30 saat merkezi hizmet içi eğitimi almış olması veya proje tecrübesine sahip olması ve etkili iletişim becerisine ve takım çalışmasına yatkınlık, iyi seviyede bilgisayar ve ofis programlarını kullanabilmesi gerekir.

2. Görevlendirilecek en az bir personelin yabancı dil bilmesi (İngilizce. KPDS C veya üzeri) ve en az bir personelin mesleki-teknik eğitimci olması tercih edilir.

(2) Ekiplerde görevlendirilecek personelin göreve başlama ve ayrılmasında: AR-GE Yöneticisinin teklifi, İl Millî Eğitim Müdürünün uygun görüşü ve Vali onayı alınır.

(3) Ekiplerde görevlendirilen personele ilişkin göreve başlama ve ayrılma onaylarının, işlem tarihinden itibaren en fazla 15 gün içerisinde Strateji Geliştirme Başkanlığına bildirilmesi gerekir.

(4) Aynı kişi her iki ekipte de görevlendirilebilir.

İl AR-GE birimlerinde görevlendirilecek personel sayılarının üst limiti, Yönerge ekinde yer almaktadır. Buna göre Araştırma, Stratejik Planlama ve Kalite Geliştirme Ekibinde 6, Projeler Ekibinde 4kişi yer alabilecektir.

Bu bilgilere göre hem il hem de ilçe AR-GE'leri için yukarıdaki kriterlere göre Excel tabloları hazırlamış bulunmaktayız.

Tabloları bilgisayarınıza indirmek için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber