Sağlıklı yaşamın püf noktaları

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2011 21:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sigara, aşırı kilo, hareketsizlik,ve düzensiz beslenme yaşamımızı tehdit etmeye devam ediyor. Uzmanlar, yeni yıla daha sağlıklı girmenin püf noktalarını anlatıyor.

Memorial Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, koroner kalp hastalıklarını hızlandırıcı faktörlerin en önemlilerinden olan sigaradan kurtulmanın önemine işaret etti.Yeni yılın ilk günü kalp sağlığı için tüm alışkanlıkların bir kenara bırakılmasını isteyen Sönmez, şunları söyledi: ''Sigara, koroner kalp hastalıklarını hızlandırıcı faktörlerin en önemlilerindendir. Akciğerleri etkilediği için kalp ameliyatı olan hastalarda, ameliyat sonrası ciddi sorunlara neden olur. Sigara kadınları erkeklere göre daha olumsuz etkiler. Östrojeni parçalayarak erken menopoza neden olur. Yeni yılda kalbiniz, aileniz ve sevdikleriniz için sigarayı bırakın."

Sağlıklı yaşamda sadece sigarayı bırakmanın yetmeyeceğini ifade eden Sönmez, beslenmenin önemine de dikkat çekti. Çoğunlukla sebze ve meyve ağırlıklı beslenmeyi tavsiye eden Sönmez, ''Beslenmede çeşitlilik ilkesini benimseyin.''dedi.

Sönmez, bunların dışında düzenli kalp kontrolü, spor ve stresten uzak durmanın da kronik hastalıklardan kurtulmada önemli olduğunu ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber