Yeni anlaşmayla, Doğalgaza zam baskısı azaldı/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Aralık 2011 08:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Enerji Bakanı Yıldız, Rusya ile yapılan anlaşmaların detaylarını açıkladı. ?Diğer ülkelere göre iyi indirim aldık. İstanbul'un olası gaz sıkıntısı bitti? diyen Yıldız, anlaşmayla gaza zam baskısının da azaldığını söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rusya'ya izin verilen Güney Akım Projesi'ne Türkiye'nin ortak olmayacağını, iznin Türkiye'ye bir zararı olmayacağını belirterek ?Biz bir masaya oturduğumuzda, o masadan kazanmadan kalkmayız. kazanarak kalkarız? dedi. 2011 enerji durumunu değerlendirmek için gazetecilerle bir araya gelen Yıldız, Rusya'dan doğalgaz alımındaki indirimle ilgili ?Ülkem adına önemli bir iş yaptığımı düşünüyorum? dedi. Yıldız ?Bölgemiz ve diğer ülkelerdeki rakamları dikkate aldığımızda, Rusya'dan aldığımız indirimi iyi bir indirim olarak niteleyebiliriz. Bu indirim 1 yıla mahsus değil, en az 2015'e kadar sürecek? diye konuştu.

İndirim yok ama zam da yok

Yıldız, anlaşmanın halka indirim olarak yansıyıp yansımayacağını bilmediğini belirterek, ancak anlaşma ile Botaş bilançosunun düzeleceğini, doğalgaza zam baskısının azalacağını ve İstanbul'un gaz arzındaki olası sıkıntının kalkacağını söyledi. Yıldız, anlaşma ile 5.6 milyar metreküp gazın getirilmesinin önünün açıldığını ve Batı Hattı'ndan geleceğini bildirdi. 3 ay öncesine göre doğalgazda daha iyi noktada olduğumuzu belirten Yıldız, Güney Akım ile Rusya-Türkiye stratejik işbirliğini artıracak bir alan açıldığını söyledi.

Putin ile görüşmem sürprizdi

Önceki gün Rusya Başbakanı Vladimir Putin ile bir görüşmesiyle ilgili değerlendirmede bulunan Yıldız, Putin ile görüşmesinin sürpriz olduğunu söyledi. Talebin Putin'den geldiğini kaydeden Yıldız ?Randevu talep etmedim. Diplomatik terbiyem buna müsait değil. Fakat kendileri kabul etmek ve imza törenine katılmak istedi? dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber