AVM'lerin kapanış saatleri uzadı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Aralık 2011 12:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

- Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği (AMPD) Başkanı Mehmet Nane, AVM tüketicilerinden gelen talep paralelinde bazı alışveriş merkezlerinin saat 23.00, bazılarının 24.00'da kapanmaya başladığını bildirdi.

Nane, AVM'ler açısından yılın en verimli aylarından birinin aralık ayı olduğunu, insanların dostlarına hediyeler aldığını söyledi.

Bu sene aralık ayının ilk yarısında umdukları bir hareketlilik olmadığını, ancak ikinci yarıdan itibaren hareketlilik başladığını ifade eden Nane, ''Perakendeciler çok değişik kampanya ve indirimler sağladılar. Dünden itibaren, AVM tüketicilerinden gelen talep paralelinde AVM'ler gece geç kapanıyor. Tüketicilerin daha etkin alışveriş yapmaları için bazıları saat 23.00, bazıları 24.00'da kapanacak'' dedi.

Perakendeciler olarak bu yıl çift haneli büyümeyi yakaladıklarını, büyümenin enflasyondan arındırılmış olarak yüzde 10, enflasyonla yüzde 20'ye yakın olduğunu söyleyen Nane, ''Bu yıl 80 bin istihdam yaratırız' demiştik, yıl başından bu yana bunu 100 bine taşıyoruz. Yüzde 12 artışla net istihdam sayımızı 600 binin üzerine çıkarıyoruz. Türkiye'de net istihdam yaratan ilk 3 sektörden biriyiz'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber