Şanlıurfa'da bir ay içinde 3 sağlık çalışanı bıçaklandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ocak 2012 17:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Mahmut Atçı, bir ay içinde 3 sağlık çalışanının saldırıya maruz kaldığını ve bıçaklandığını söyledi.

Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi bahçesinde sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetle ilgili basın açıklaması düzenleyen Sağlık-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Mahmut Atçı, hastanede görev sırasında 3 sağlık çalışanının şiddete maruz kaldığını kaydetti. Atçı, kamu görevlilerine yapılan saldırıların her geçen gün katlanarak arttığını, bu sebeple hemen hemen her gün bir sağlık çalışanının şiddete, saldırıya ve hakarete maruz kaldığını dile getirdi.

"Son bir ay içerisinde Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde görev yapan üç sağlık çalışanımız görevi başındayken bıçaklanmış, darp edilmiş, sözlü ve fiili saldırılara maruz kalmıştır." diyen Atçı, şiddetin toplumsal sorunlarda olduğu gibi sağlık sorunlarının çözümünde de yerinin olmadığını düşündüklerini ve karşı çıktıklarını anlattı. Saldırılara göz yuman yönetimi de eleştiren Atçı, asıl sorumlu olanın bireysel davranışları sergileyenler değil, buna göz yuman insani ve vicdani bilinç oluşturma hedefi gütmeyen yönetenler olduğunu iddia etti. Saldırı sorumlularının yargılanmadığını ileri süren Atçı, "Şiddet uygulayanlar gerekli cezalara çarptırılmadıkça yapılan suçun yanına kar kalacağı algısı güçlenerek bu tür olayların daha da artacağı kaygısını taşıyoruz." dedi.

"Her türlü olumsuzluğa rağmen, bir canı daha hayata bağlamak için, kendini feda eden, gece gündüz demeden, hayat kurtarmak için dişini canına takan kim?" diye soran Atçı, sağlık çalışanının haklarının korunması için yeni bir düzenlemenin yapılması gerektiğini vurguladı. Hastaların sıra tahammülü olmadığını anımsatan Atçı, hastalara hoşgörü ve sabrı tavsiye etti.

Saldırıya uğrayanlara geçmiş olsun dileklerinde bulunan Atçı konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Bu gün sağlık çalışanlarınızı korumaz iseniz, yarın sağlığınızı koruyacak kimseyi bulamazsınız. Araştırma ve Uygulama Hastanemizde haince darp edilen ve bıçaklanan arkadaşlarımıza geçmiş olsun diyor, her geçen gün artan sağlık çalışanına saldırıları şiddetle kınıyoruz.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber