4 Ocak 2012'den önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 04 Ocak 2012 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü'nde saat 10.00'da Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu ve beraberindeki heyeti, saat 11.00'da Ağrı il heyetini, saat 13.00'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, saat 14.30'da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'i, saat 18.00'da Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 15.00'da Başbakanlık Resmi Konutu'nda, Cezayir Toplumsal Barış Hareketi lideri Cerrah Sultani'yi, saat 16.30'da BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'yi kabul edecek.

TBMM gündemi

- TBMM Genel Kurulu'nda saat 14.00'da TOKİ'de çalışanlarla ilgili düzenlemeler içeren 375 Sayılı KHK'de değişiklik öngören kanun teklifi ele alınacak.

- TBMM Adalet Komisyonu'nda saat 10.30'da Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu Tasarısı görüşülecek.

- TMMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda saat 11.00'da Çoğaltılmış, Fikir ve Sanat Eserlerini Derleme Kanunu Tasarısı ele alınacak.

- TBMM Dışişleri Komisyonu'nda saat 11.00'da bazı uluslararası anlaşma ve sözleşmelerin onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun tasarıları görüşülecek.

- CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, saat 11.00'da basın toplantısı yapacak.

- CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, saat 13.00'da basın toplantısı yapacak.

Başbakan Yardımcıları, Bakan ve Bakan Yardımcılarının programları

- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Ceylan İnter Continental Otel'de saat 11.00'de Türkiye Girişimcilik Konseyi'nin kuruluş töreni ve Girişimcilik Manifestosu imza törenine katılacak.

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, saat 10.00'da Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği tarafından Rixos Otel'de düzenlenen "Beyaz Eşyada Enerji Verimliliği İçin Verimli İşbirliği" konulu konferansa katılacak.

- Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, saat 12.00'da Bakanlık Merkez Bina'da Türk-İslam Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Olimpiyatları Yürütme Kurulu toplantısına katılacak.

- Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, saat 13.00'da 2012 yılında yapılacak stadyumların inşaatına başlanmasını öngören protokolü imzalayacak.

Siyasi partilerin programları

- HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, saat 11.00'da Ankara Başkent Muhtarlar Federasyonu Başkanı Behçet Uyanık'ı kabul edecek, saat 14.00'da Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan'ı ziyaret edecek.

- BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Suriye Büyükelçiliği Müsteşarı Mounzer Mounzer'i kabul edecek.

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, saat 09.00'da gazete, televizyon ve haber ajanslarının Ankara haber müdürleriyle S'lo Cafe'de bir araya gelecek.

- CHP Parti Okulu'nda, saat 18.30'da "İletişim" konulu söyleşi gerçekleştirilecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Naci Koru'nun ev sahiplendiğinde saat 17.00'da Ankara Palas'ta Türkiye'de öğrenim gören yabancı öğrenciler için yeni yıl etkinliği düzenlenecek.

- CHP'den ihraç edilen parti üyesi ve eski MYK üyesi Savcı Sayan, saat 11.00'da Rixos Otel'de basın toplantısı düzenleyecek.

- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Rusya Büyükelçisi Vladimir İanovskiy, saat 13.00'da Büyük Ankara Sirki'ni ziyaret edecek.

- Büyük Birlik Partisi (BBP) 12 Eylül Mağduru Ülkücüleri Komisyonu Başkanı Remzi Çayır ve komisyon üyeleri, saat 11.00'da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 12 Eylül darbesine ilişkin hazırladığı iddianamenin 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesi üzerine mahkeme başkanlığına dilekçe verecek ve çıkışta basın açıklaması yapacak.

- Her Yerde Adalet Platformu üyeleri, saat 14.00'da anayasaya ilişkin önerilerini Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'ya teslim edecek.

- Halkevleri üyeleri, saat 12.30'da Uludere'de yaşanan olayları Meclis Dikmen kapısında protesto edecek.

- "EMT Ölçüm Sistemlerinin Yenilenmesi Projesi İşi" ihalesi ile ilgili teklifler, saat 14.00'da BOTAŞ Genel Müdürlüğü'nde açılacak.

- Antalya polisinin düzenlediği suç örgütü operasyonunda gözaltına alınan aralarında Türk halk müziği sanatçısı Hilmi Şahballı, kızı ve bir yüzbaşının da bulunduğu 60 kişi, sağlık kontrolünden geçirilecek.

- Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Necati İyikan, "Sözde Ermeni Soykırımı" iddialarına son verecek bir öneri hazırladı. İyikan, saat 10.00'da Akdeniz Üniversitesi Senato Salonu'nda düzenleyeceği basın toplantısı ile önerisini açıklayacak.

- İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde saat 11.00'de basın toplantısı düzenlenecek.

- Ünlü oyuncular Tuncer Sevi ve Hamit Haskabal, İstanbul'da son yolculuklarına uğurlanacak. Sevi için saat 10.30'da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde tören düzenlenecek. Sevi'nin cenazesi, Beşiktaş Yıldız Camii'nde öğle namazını müteakip gerçekleştirilecek cenaze töreninin ardından Kanlıca'daki aile kabristanına defnedilecek. Haskabal için ise Pendik Çarşı Camii'nde öğle namazının ardından cenaze töreni yapılacak.

- Rehine olayında şehit olan polis memuru Suat Orak için Erzurum Emniyet Müdürlüğü bahçesinde saat 10.00'da tören düzenlenecek. Orak'ın cenazesi, toprağa verilmek üzere İstanbul'a gönderilecek.

- Bahçelievler Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, saat 11.00'de yenilenen Yeşilköy Çarşamba Pazarı'nın açılış törenine katılacak.

- Bursa Valisi Şahabettin Harput, saat 10.30'da Dünya Avrupa ve Balkan şampiyonalarında dereceye giren sporcuları ödüllendirecek.

SPOR GÜNDEMİ

---------------------------

- Spor Toto Süper Lig'de 18. hafta 4 maçla tamamlanacak, program şöyle:

18.00 Gençlerbirliği-Samsunspor

18.00 Orduspor-Fenerbahçe

20.30 Gaziantepspor-Medical Park Antalyaspor

20.30 Beşiktaş-Eskişehirspor

- Beko Basketbol Ligi'nde 13. hafta yapılacak maçlarla tamamlanacak, program şöyle:

16.30 Antalya Büyükşehir Belediyesi-Pınar Karşıyaka

18.00 Aliağa Petkim-Olin Edirne

18.00 Tofaş-Beşiktaş Milangaz

18.00 Banvit-Erdemir

18.00 Trabzonspor-Bandırma Kırmızı

18.00 Anadolu Efes-Türk Telekom

20.00 Galatasaray Medical Park-Mersin Büyükşehir Belediyesi


04 Ocak 2012 Çarşamba

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayip Erdoğan ile olağan haftalık görüşmesini yapacak. Erdoğan, Cezayir'in Hans Partisi Lideri Bulgerra Sultani'yi kabul edecek. (13.00/15.00)

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, yazılı ve görsel basının haber müdürleriyle kahvaltıda buluşacak. (09.00)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği'nin enerji verimliliğinin önemine dikkat çekmek, enerji verimliliği potansiyelini değerlendirmek için Rixos Grand Ankara'da düzenleyeceği basın toplantısına katılacak. (10.00)

12 Eylül Mağdurları, 12 Eylül soruşturmasına müdahil olmak için mahkemeye başvuracak. (11.00)

Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Ankara Başkent Muhtarlar Federasyonunu Başkanı Behçet Uyanık'ı kabul edecek. Kurtulmuş, Hak-İş Konfederasyonunu Başkanı Mahmut Arslan'ı da Hak İş Genel Merkezi'nde ziyaret edecek. (11.00-14.00)

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'de öğrenim gören yabancı öğrencilerin temsilcilerini bir araya getirecek. Ankara Palas'taki etkinliğe Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Naci Koru da katılacak. (17.00)

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Suriye Büyükelçi Müsteşarı ve Büyükelçi Vekilliğini yapan Mounzer Mounzer'ı makamında kabul edecek. (13.00)

CHP'dan ihraç edilen Savcı Sayın basın toplantısı düzenleyecek. (11.00)

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Türkiye Girişimcilik Konseyi'nin kuruluş töreni ile Girişimcilik Manifestosu imza törenine katılacak. (11.00)

Kırıkkale'deki patlamada hayatını kaybeden Salih Erkeç, Atatepe Camii'nde düzenlenecek devlet töreninin ardından toprağa verilecek. (12.00)

Erzurum'un Aziziye ilçesinde şizofren hastasının bıçaklı saldırısı sonucu hayatını kaybeden polis memuru Suat Orak için İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde resmi tören düzenlenecek. Orak'ın cenazesi daha sonra uçakla memleketi İstanbul'a gönderilecek. (10.00)

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Rum Yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, bugün yeniden bir araya gelecek. Eroğlu görüşme sonrasında basın açıklaması yapacak. Derviş Eroğlu, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alaxander Downer'i de kabul edecek.

SPOR

Spor Toto Süper Lig'de 18. Hafta; Gençlerbirliği ? Samsunspor, Orduspor ? Fenerbahçe, Beşiktaş ? Eskişehirspor ve Gaziantepspor - Medical Park Antalyaspor karşılaşmalarıyla tamamlanacak. (18.00/20.30)

Beko Basketbol Ligi'nde 13. hafta maçları tamamlanacak.

İHA - CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber