CHP'den çalışanlarına yüzde 10 zam

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ocak 2012 13:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) toplu sözleşme imzalandı. Toplu sözleşmeyi parti adına Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, işçiler adına Tez-Koop-İş Genel Sekreteri Hakan Bozkurt imzaladı. Anlaşmaya göre çalışanlara birinci yıl için yüzde 10, ikinci yıl için enflasyon + yüzde 2, üçüncü yıl için de enflasyon + yüzde 2 zam verilecek.

Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, toplu sözleşme imza töreninde yaptığı konuşmada, ?Cumhuriyet Halk Partisi emekten yana bir partidir. Ülke ve dünya gerçekleri göz önünde tutularak emeğin hak ettiği değeri vermek bizim temel yaklaşımımızdır. Sendikal yaşamın güçlendirilmesi demokrasi için büyük önem taşımaktadır. Biz sendikal yaşamın güçlendirilmesi için gereken her türlü desteği de veriyoruz." dedi.

Tez-Koop-İş Genel Sekreteri Hakan Bozkurt da Türkiye'de 40'ın üzerinde siyasal parti bulunduğunu ancak sendikal örgütlenmenin yalnızca Cumhuriyet Halk Partisi'nde olduğunu vurguladı. İmzalanan Toplu İş Sözleşmesi'nin temel hükümleri şöyle:

"Sözleşme 3 yılda bir yapılacak. Yıllık zam oranı birinci yıl için yüzde 10, ikinci yıl için enflasyon + yüzde 2, üçüncü yıl için de enflasyon + yüzde 2 olacak. Yıllık 4 ikramiye, ayrıca genel ve yerel seçimlerde bir maaş ikramiye verilecek. Kıdem tazminatı her yıl için 45 gün, kıdem zammı ise 15-30 TL arası olacak. 500 TL sosyal yardım, 1300 metreküp doğal gaz tutarında yakacak yardımı, 800 TL evlilik yardımı, 800 TL ölüm yardımı, günlük 15 TL yemek yardımı, günlük 25 TL harcırah-yolluk verilecek."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber