Minibüs durakta bekleyen öğrencilerin arasına daldı: 3 yaralı/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 05 Ocak 2012 11:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kaza saat 16.30 sıralarında Sancaktepe Samandıra Kızılay Caddesi üzerindeki İETT durağında meydana geldi.

Aziz Bayraktar İmam Hatip Lisesinde okuyan kız öğrenciler dersleri bittikten sonra evlerine gitmek üzere Kızılay caddesi üzerindeki durağa gelerek otobüs beklemeye başladı. İddiaya göre çok süratli olduğu belirtilen Vedat Özel'in kullandığı 34 DF 5538 plakalı minibüs kontrolden çıkarak öğrencilerin arasına daldı. Feci kazada durakta otobüs bekleyen 9. sınıf öğrencileri Nazan Yurtapan (16) ve Gül Karaalioğlu (16) minibüsün çarpmasıyla boş araziye savruldu. Minibüs yol kenarındaki elektirik direğine çarpıp durabildi.

112 GÖREVLİSİ YELEĞİNİ YARALI KIZIN ÜZERİNE ÖRTTÜ

Yaralı öğrencilerden Nazan Yurtapan acı içinde yerde kıvranırken başında bekleyen arkadaşı ve 112 sağlık ekibinden bir görevli kendisini teselli etmeye çalıştı. 112 görevlisi talihsiz öğrencinin başını okşayıp önemli bir şeyi olmadığını söyledi. Daha sonra üşümemesi için kendi yeleğini çıkarıp Nazan Yurtapan'ın üzerine örttü. 112 görevlisi genç kadın meraklı vatandaşlara da bağırarak yaralının başından uzaklaşmalarını istedi. Genç kızın bir arkadaşı da elinden tutup gözyaşı dökerek arkadaşını teselli etmeye çalıştı.

Boyunluk takılan Nazan Yurtapan olay yerine gelen ambulansa konulurken boş araziye savrulan çantasını başucundan biran olsun ayrılmayan arkadaşı aldı. Nazan Yurtapan ambulansa konularak Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılırken görgü tanıkları minibüsün çok süratli olduğunu söyledi. Görgü tanıkları kazayla ilgili olarak, ?Çocuklar burada durakta bekliyordu, minibüs süratle geldi çocuklara vurup savurdu" diye konuştu. Kazada yaralan Gül Karaalioğlu ve minibüs şoförü de ambulansla Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaza yapan minibüs ise çekiciye yüklenip otoparka götürülürken polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber