Bakan Yazıcı: Gümrüklere 2 bine yakın eleman alınacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ocak 2012 12:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, busene içerisinde gümrüklere 2 bine yakın eleman alınacağı müjdesini verdi.

Bakan Yazıcı, katıldığı bir televizyon programında gümrüklerin çok nitelikli bir kuruluş olduğunu bu yüzden nitelikli eleman almak istediklerini söyledi KPSS ile eleman aldıklarını, mülakat sonucunda işe yerleştirme yaptıklarını kaydeden Yazıcı, ?En az 70 puan alanlar başvurabilecek. Mülakata girecek, sonra yerleştirme yapacağız. Kaynak yine KPSS'den puan almaktır. Kimse KPSS'ye girmeden bizim kurumumuza giremez. Başvuran sayısı yükseldikçe taban puanımızda yükseliyor tabii ki. Kimsede 70 alıp giremedim de demesin. Gümrük alımları tarihi tam belli değil. Bu sene içerisinde bin, bin 500 belki 2 bine yakın eleman alınacak.? dedi.

GÜMRÜKTE ?TEK PENCERE' OLACAK

Pasaport işlemleri ve beyannamelerin farklı yerde yapıldığının altını çizen Bakan Yazıcı, ?Vatandaşımız tek bir yerde yapacak bunları. Hedefimiz bunu gerçekleştirmek. Diğer kamu kurum ve kuruluşlarından altyapılarını hazırlamış olması gerekiyor tabii ki bunun için. Gümrük kapılarını da izleme imkanımız olacak. Habur'da olup biten buradan takip edilebileceğiz? şeklinde konuştu.

?KAPILARDA SINIR TİCARETİ YAPILABİLECEK DONANIM OLUŞACAK!?

Kaçakçılık serbest mi oldu da haberimiz yok diyenlere yönelik açıklamalarda bulunan Yazıcı;?Kaçakçılığın hukuku olmaz. Maalesef oluyor. Özellikle sınır bölgelerinde olan vatandaşlarımız tarafından olduğunu duyarız. Bilgi karmaşası dolayısıyla Uludere olayı yaşandı. Özellikle Hakkari'de gümrük geçiş kapıları oluşturma çabalarımız devam ediyor. Kapıya dönüştürülüp sınır ticareti yapabilmeyi sağlayacak bir donanıma kavuşturacağız. Hangi ürünlerin alınıp satılacağı komisyonlar aracılığı ile belirlenecek. Dilediğin ürünü alıp satamıyorsun. Bütün kapıların açılması isteyen ülke ile olmaz karşı tarafında istemesi gerekmekte. Sadece biz istiyoruz diye olmaz. Umarım Iraklı dostlarımızda bu yaklaşım içinde olurlar.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber