MİT: Uludere için istihbarat vermedik

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ocak 2012 13:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

35 kişinin sınırda ölümüyle ilgili açıklama yapan MİT, Genelkurmay'a istihbarat vermediğini söyledi.

- Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan, 35 kişinin yaşamını yitirdiği sınırdaki olayla ilgili görüşmek için medya temsilcileriyle bir araya geldi.

MİT'ten konuyla ilgili yazılı bir açıklama daha geldi.

Açıklamada, ''28 Aralık 2011 tarihinde hayatını kaybeden 35 vatandaşımız ile ilgili olabilecek grup, yer, tarih, sayı ve geçiş güzergahlarına ilişkin Teşkilatımızca herhangi bir istihbarat paylaşımı gerçekleştirilmemiştir? denildi.

MİT, bir gazetecinin Şırnak'taki olayla ilgili asılsız iddialarını devam ettirmek için daha önce kurduğu mizansende değişikliğe gittiğini belirterek, ''Kelime oyunları yapmak suretiyle 35 vatandaşın hayatını kaybettiği operasyonla ilgisi olmayan ve bölgedeki örgütsel hareketliliğe dair kendisine sızdırılan, bir kısmı güncelliğini yitirmiş raporları, olayla ilişkilendirme gayretine girmiştir'' değerlendirmesinde bulundu.

DEMİR: MİT ÇOK SİNİRLENMİŞ

Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Metehan Demir görüşmeyle ilgili NTV yayınında şunları söyledi: "MİT çok sinirlenmiş, çok dolmuş. Bununla birlikte kendilerinin görüntülü izleme yapmadığına işaret ederek, teknik bir yalanlama da geldi. Arkasına siyaseti de almış. Hakan Fidan gelince 'bünye kabul eder mi' diye bakılıyordu, bünyenin kabul ettiğini gördük. Yeniden yapılanmada iyi bir projeksiyon yapmış. Kendinden öncekilere atıfta bulunması güzel. 'Biz MİT'iz, siz bilmeseniz de sizin iyiliğiniz için çalışırız' dedi. Çok büyük beklentiler vardı. Ama MİT açılsa da, kendi bilgilerini saklamaya devam edecek.

'TARAF DA, SÖZCÜ DE VARDI'

Akreditasyon dikkatimi çekti; herkesi gördüm. Taraf Gazetesi de, Sözcü de vardı. Toplantıya tüm kadrosuyla gelmesi önemliydi. İddialı hedefler koydu. 'İleri demokrasilerde dinleme çok daha rahat yapılıyor. Türkiye'de yargı kararıyla bu yapılıyor' dedi. MİT'in hiç olmadığı kadar açıldığını gördüm. PKK ile görüşmelere girmedi."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber