Çocukluk çağı zehirlenmeleri, bireyi ömür boyu etkileyebiliyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ocak 2012 13:57, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Çocukluk çağı zehirlenmelerinin bireyi ölüme kadar götürebildiği gibi bir ömür boyu süren sosyal, kültürel ve ekonomik boyutları olduğu belirtildi.

Türk Tabipleri Birliği tarafından kredilendirilen Çocuk Acil Tıp ve Yoğun Bakım Derneği'nin düzenlediği "Olgularla Çocukluk Çağı Zehirlenmeleri Kursu" Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladı.

OMÜ Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı işbirliği ile OMÜ Kurupelit Kampüsü Tıp Fakültesi Dekanlığı'ndaki Mavi Salon'da gerçekleştirilen ve iki gün sürecek olan kursa çok sayıda bilim adamı ve doktor katıldı.

Kursun açılış konuşmasını yapan kurs koordinatörü ve OMÜ Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi Acil Servis Sorumlusu Doç. Dr. Ahmet Güzel, "Çocukluk çağı zehirlenmeleri ölüme kadar varabilen hem klinik bulguları hem de eşlik eden sosyal, kültürel, ekonomik bazen de adli olabilen gelişen dünyamızda çocuk acil servislerimizde her yıl artan bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Çocukluk çağında zehirlenme ile gelen hastaların uygun tanım ve tedavisi iyi bir şekilde yapılması tüm sağlık çalışanları ve tüm sağlık personeli için önem arz etmektedir." dedi.

OMÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Levent Altıntop ise bu alandaki gelişmeleri şöyle özetledi: "1970'li yıllarda dünyada modern anlamda tıp sistemi kurulmaya başlandı. 1990 ve 1994'lü yıllarda ilk defa acil tıbbın kurulmasıyla modern anlamda Türkiye'de bir eğitim verilmeye başlandı. 1997 yılında Samsun olarak biz ilk çocuk acil konusunda öncülük yaptık ve Acil Anabilim Dalı'nın kurulmasında yer aldık."

Yapılan konuşmaların ardından kursa katkıları olan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu ve OMÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Levent Altıntop'a plaket verildi. Ağır metal zehirlenmelerinden, yılan ısırması, akrep ve arı sokmalarına kadar toplam 21 sunumun yapılacağı kursun sonunda düzenlenecek olan törenle katılımcılara sertifika verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber