Eskişehirli öğretmen 2 yıldır kayıp

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ocak 2012 14:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Eskişehir'in Mihalgazi ilçesinde 2010 yılının Mart ayında kaybolan Mihalgazi İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Mehmet Ali Örkmez'i arama çalışmaları sürüyor.

4 yıllık fen bilgisi öğretmeni olan Örkmez'i en son 15 Mart'ta gezintiye çıktığı meslektaşları Ahmet Altay, Mustafa Derin, Abbas Kaplan ve Sinan Çektemir gördü. Sakarıılıca Kaplıcaları mevkiine giden öğretmenler, dönüş yolunda maddi hasarlı kazaya karıştıktan sonra Mihalgazi'ye ulaştı. Konakladığı lojmana 500 metre kala Sakarya Nehri'nin geçtiği yol kenarında inen Örkmez'den bir daha haber alınamadı.

Öğretmen Mehmet Ali Örkmez'in annesi Adalet Örkmez, oğlunun Eskişehir dağlarında kaybolduğunu iddia etti. Acılı anne, "Oğlum kaybolmadan bir gün önce beni aradı, konuştuk. Bir daha oğlumdan haber alamadık. Çocuğumun arabası yok, oradan dolmuş geçmiyor. Oğlum nereye gitti, uçtu mu? Mihalgazi ilçesinde biri bu olayı biliyor. Ya kaçırıldı ya da başına bir iş geldi. Oğlumun sağ olduğuna inanıyorum. Allah'tan umudumu kesmedim. Ben her gün ağlıyorum. Her gün ölüyorum. Ankara'da gitmediğim yer kalmadı belki bir

çare bulurum diye. Meclis başkan yardımcısına, milletvekillerine gittim. Yardım istedim. Son nefesime kadar oğlumun arkasındayım. Aramaya devam edeceğim. Allah'ım Mehmet'imi bana bağışlasın" dedi.

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan açıklamada ise, "Mehmet Ali Örkmez'in Sakarya'ya düşme ihtimaline karşı Eskişehir, Zonguldak, Afyonkarahisar ve Yalova illerinden AKUT görevlilerince Sakarya ili Pamukova ilçesine kadar ırmak yatağı boyunca su altında, ırmak kenarlarında arama tarama yapıldı. Ayrıca İzmir ilinden getirilen ceset arama köpekleri ile aramalar yapıldı. Helikopterle de ırmak yatağı havadan arandı. Örkmez ile irtibatı olan tüm şahıslarla ilgili arama yapıldı.

Örkmez'in kaybolmasıyla ilgili 19 / 04 /2011 günü bir amir, 4 polis memurundan oluşan özel bir ekip oluşturuldu. Kayıp şahsın arkadaşları ile tekrar görüşülmek üzere Gaziantep, Adana, İstanbul, Yalova, Sakarya, Denizli, Konya, Balikesir, Bursa, Bilecik, İzmir, Kütahya ve Uşak illerine gidilerek yaklaşık 700 kişiyle görüşmeler yapıldı. İlçe civar arazilerinde aramalar yapıldı. Kayıp şahsın ailesi, çocukluk arkadaşları, ilk, orta ve lise arkadaşları, Çukurova Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi'ndeki

arkadaşları, görev yaptığı okuldaki sınıf öğrencileri, ilçede bulunan yatılı yurt yetkilileri ve öğrenciler ve ayrıca Facebook, MSN ve telefonla irtibatlı olduğu şahıslarla görüşmeler yapıldı. Kayıp şahsın bilgisayarı tekrar incelemeye alındı. Kayıp şahsın Mihalgazi Cumhuriyet Başsavcılığınca Gaziantep'te ikamet eden ailesine teslim edilen eşyaları ve kitapları incelenmek üzere Gaziantep'e gidildi. 60'a yakın kitap sayfa sayfa incelendi. Şahsı arama çalışmalarına halen devam edilmektedir" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber