Emeklilerden 'ücret'tepkisi

Haber Giriş : 14 Mayıs 2005 18:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kadıköy'de, başta DİSK'e bağlı Emekli-Sen olmak üzere, çeşitli sendika ve sivil toplum örgütlerine üye bir grup, emekli maaşlarını protesto etti.

Kadıköy Et Balık Kurumu önünde toplanan gruptakiler, çeşitli sloganlar atarak, pankart ve dövizlerle İskele Meydanı'na kadar yürüdü.

Emekli-Sen Marmara Bölge Temsilcisi Hasan Kaşkır, 10 yıl sonra ilk kez bir miting gerçekleştirdiklerini, emekli maaşlarının açlık sınırının altında olduğunu ifade ederek, "Artık yeter, insanca yaşamak istiyoruz" dedi.

Hükümetten, "10 yıldır kabul edilmeyen emekliler sendika yasasının derhal kabul edilmesini" istediklerini söyleyen Kaşkır, "Açlık sınırının altında sefalet ücreti değil, insanca yaşayacak ücret istiyoruz. Sağlık sorunlarımız için gittiğimiz hastanelerde itilip kakılıp horlanmak istemiyoruz. Yargıtay kararıyla kazandığımız TÜFE alacaklarımızın derhal ödenmesini istiyoruz. Tüm emeklilere iki maaş tutarında ikramiye, yakacak yardımı ve toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanma hakkı istiyoruz" dedi. Bir süre halay çekip slogan atan grup, daha sonra olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber