Kayıp dosyanın izi Yargı Hücresi'nde çıktı

Haber Giriş : 08 Ocak 2012 09:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'e vekillik yolunu Ergenekon'un Yargı Hücresi'nin açtığı ortaya çıktı. Ergenekon'un yargı yapılanmasına yönelik hazırlanan iddianamede yer alan telefon dinleme kayıtlarına göre sanık Avukat Ali Hadi Emre ile M.M. arasında geçen 19.05.2010 tarihli görüşmede A. Hadi Emre'nin ?O adamı bi yere getirirlerse ileride o dosya onanırsa güç durumda kalırlar yani bunu bi hatırlat? ifadeleri dikkat çekti.

Seçimler öncesi dosya buhar olmuştu

Gürsel Tekin Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısıyken yıkılması gereken sinemaya ruhsat vermekle suçlanmış ve ?resmi evrakta sahtecilik? yapmak suçundan 2.5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Temyiz için Yargıtay'da bekleyen dava kararının genel seçimlere yetişmesi durumunda Tekin'in milletvekili olma hayali suya düşecekti. Ancak Tekin'in Yargıtay'daki davası, dosyadaki bazı evrakların kaybolması gerekçe gösterilerek ertelenmişti. Yargıtay'da yaşanan bu hadise daha sonra ?evraklar çalındı? iddialarına neden olmuştu.

Başka bir iddiaya göre ise 2 Aralık 2010'da Tekin'in Avukatı Özlem Arslan temyiz dosyasını Yargıtay'ın kaleminde inceledikten sonra dosyada önemli bir çok evrak kayboldu. Tekin'in avukatının ziyaretinden bir buçuk ay sonra 24 Ocak'ta dosyayı raftan indiren Yargıtay, Gürsel Tekin'in dosyasındaki iddianame, Bilirkişi raporları, kısa karar ve gerekçeli karın onaylı suretinin olmadığını gördü. Bunun üzerine Yargıtay, Kadıköy 3. Ağır Ceza Mahkemesinden söz konusu evrakları bir daha istedi.

Dosyadan evrak kayolduğunun ortaya çıkması üzerine Gürdsel tekin'in avukatı Arslan iddialarla ilgili ifade verdi ancak bu 15 aylık süreç Tekin'i adım adım vekillik koltuğuna götürerek dokunulmazlık zırhına kavuşturdu. Avukat Özlem Arslan ise sorularımız üzerine ?Daha önce de gazeteci arkadaşlar aradı. Onlara da aynısını söyledim. Bu konuyla ilgili bilgi vermeyeceğim? açıklaması yaptı.

Onanırsa güç durumda kalırlar

Gürsel Tekin'in Yargıtay'da bekleyen karar aşamasındaki dosyasındaki en kritik belgelerin ?esrarengiz' şekilde kaybolmasının arkasındaki sır perdesi Ergenekon kapsamında hazırlanan ve 1 numaralı sanığın eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay olduğu Adli Yargıyı Etkileme iddianamesinde aralandı. İddianameye giren ve teknik takipte elde edilen telefon görüşmelerinde sanık Avukat Ali Hadi Emre, iddianamede ismi rumuzlanarak verilen M.M.'yi Gürsel Tekin'in dosyası konusunda uyarıyor. 19 Mayıs 2010 günü saat 15.28'de A. H. Emre, M.M:'yi ?Bu İl Başkanı var ya G. T. (Gürsel Tekin) Şimdi onunla ilgili bir cezası var onun Yargıtay'da?, ?O adamı bi yere getirirlerse ileride o dosya onanırsa güç durumda kalırlar yani bunu bi hatırlat? diye uyardı. HABER MERKEZİ

İŞTE O KONUŞMA

Tape No: 14946'da kayıtlı, 19.05.2010 günü saat:15.28'de Ali Hadi Emre ile M.M. arasındaki görüşmede özetle; A.H.Emre'nin ?Abi sen bana sormuştun ya... devam ediyo mu etmiyo mu diye?, ?Ben sordum devam ediyormuş?, ?Bide sana bişey söyleyim bu İl Başkanı var ya G.T.? ?Şimdi onunla ilgili bi cezası var onun Yargıtay'da?, ?O adamı bi yere getirirlerse ileride o dosya onanırsa güç durumda kalırlar yani bunu bi hatırlat ...?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber