Zabıta ve itfaiyeci alım yönetmelikleri neden değiştiriliyor?

Hatırlanacağı üzere, zabıta memuru ve itfaiye eri alımını belediyeler kendisi yapmaktaydı. Kişiye özel şartlar konulması ve sözlü sınav uygulaması nedeniyle, her iki alım şeklini de sık sık eleştirmiştik. Eleştirilerde yer verdiğimiz hukuki gerekçeler sonrasında, davalar açılmıştı. Açılan davalar sonrasında, Danıştay önce zabıta memuru alımının daha sonra ise itfaiyeri alımının, belediyelerce yürütülemeyeceğine karar vermişti. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Ocak 2012 00:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay kararı, zabıta memuru ve itfaiye eri alımının hiç yapılmaması yönünde değildir. Danıştay kararı, bu alımların belediyeler tarafından yürütülemeyeceğini eğer zabıta memuru ve itfaiyeci alınacaksa, bu kadro taleplerinin İçişleri Bakanlığı yoluyla KPSS merkezi memur tercih işlemlerinde duyurulması gerektiğini ifade etmekteydi.

Ancak bu kararlar sonrasında böyle bir duruma şahit olamadık. Belediyeler kendileri alımı yürütürken her gün neredeyse bir ilan yayımlanıyordu. Ama Danıştay kararı sonrasında, KPSS tercih kılavuzlarında neredeyse hiç kadro yer almadı.

Bu durum, ortada bir hizmet ihtiyacı bulunmadığını göstermektedir.

Diğer taraftan, 21 Aralık 2011'de zabıta memuru alım yönetmeliği, 9 Ocak 2012'de ise itfaiye eri alım yönetmeliği değişti.

Ortada herhangi bir alım olmamasına rağmen neden yönetmelik değişikliğine gidildiğini açıkçası merak etmekteyiz.

1 Şubat 2010 tarihinde şu soruyu sormuştuk: Zabıta memuru alımına ne oldu?

Bugün bir kez daha aynı soruyu sorma ihtiyacı doğmuştur. Eğer hizmet ihtiyacı var ise neden alım yapılmıyor? Eğer yok ise bu kadar alıma neden izin verildi?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber