Yeni haftada kar ve yağışlı hava etkili olacak - HARİTALI/ Video

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Ocak 2012 09:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek olan yağışların; kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer bölgelerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere Erzincan, Tunceli, Bingöl, Elazığ ve Adıyaman ile gece saatlerinde Antalya ve Anamur'da kuvvetli olması bekleniyor. Trakya ile iç ve doğu kesimlerde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzeybatı kesimlerde 4 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, batı bölgelerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu Akdeniz'in kıyı kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Erzincan, Tunceli, Bingöl, Elazığ ve Adıyaman ile gece saatlerinde Antalya ve Anamur'da kuvvetli olması beklendiğinden, oluşabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, taşkın, ulaşımda aksamalar, vb.) karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Çok bulutlu, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ dışında bölge genelinin aralıklı yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Bursa, Balıkesir ve Bilecik çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur zamanla kar şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde Trakya'da yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

EGE: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda yağmur ve sağanak iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AKDENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece Antalya ve Anamur çevrelerinde kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, Göller yöresi ile bölgenin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; sabah saatlerinde Doğu Akdeniz kıyılarında güneyli yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde Göller Yöresi'nde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; sabah saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunda güneyli yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur, akşam saatlerinden itibaren iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu,bölge genelinin aralıklı yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. yağışların; sabah ve öğle saatlerinde Erzincan, Elazığ, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.Gece ve sabah saatlerinde bölgenin kuzeyinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Pazartesi

Salı

Çarşamba

Perşembe

Cuma

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber