Erdoğan: Fezlekeden kahraman çıkmaz/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ocak 2012 15:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlığının kaldırılması yönünde yaptığı başvuruya ilişkin, ''Son derece abartılı biçimde ortalığı velveleye verdiler. Adeta fezlekeden bir kahraman çıkarma gayreti içindeler. Şapkadan tavşan çıkar ama kusura bakmasınlar, fezlekeden kahraman çıkmaz'' dedi.

Erdoğan, WOW Otel'de düzenlenen 3. Ulusal Enerji Verimliliği Forumunun ikinci gününde yaptığı konuşmada, 2002 yılında Türkiye'de trafikteki kayıtlı araç sayısının 8 milyon adet olduğunu, 2011 Ekim ayı itibariyle trafiğe tescilli toplam araç sayısının 15 milyon 971 bin adede, yani yaklaşık 16 milyon adede yükseldiğini bildirdi.

Türkiye'ye, İstanbul'a ilk otomobilin, 1800'lü yılların sonunda, bir rivayete göre 1895'de geldiğini anımsatan Erdoğan, 1895 yılından 2002'ye kadar geçen süreçte, yani 107 yılda, Türkiye'nin trafikteki tescilli toplam araç sayısının 8 milyon rakamına çıktığını, kendi dönemlerinde, 9 yılda, 102 yılda ulaşılan rakamın 2 katına, 16 milyona ulaştıklarını söyledi.

Bölünmüş yol uzunluğunun 2002 sonunda 6 bin 100 kilometre olduğunu hatırlatan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Biz 9 yılda bunun 2 katından fazlasını inşa ettik. 15 bin 126 kilometre bölünmüş yol yaptık. Buna paralel olarak da, araç sayımız 2 kat artış kaydetti ve 16 milyon adede yükselmiş oldu.

Burada sevindirici bir rekoru da sizlerle paylaşmak istiyorum; 2011 yılının tamamında, iç pazarda otomobil satışı 593 bin 519 adet seviyesine ulaştı. Cumhuriyet tarihimizin yeni bir rekorunu daha elde ettik. Otomobil satışı 2010 yılında toplam 510 bin adetle rekor kırmıştı. 2002'de ise toplam satış sadece 91 bin adetti. Bu rakamlar, bu göstergeler, aynı zamanda ulaştığımız refah seviyesini de çok somut şekilde ortaya koyuyor.''

Erdoğan, enerji tüketiminin, bir ülkenin refah seviyesini belirten en önemli gösterge olduğunu vurgulayarak, ''Enerji tasarrufu da, yine bir ülkenin gelişmişlik, medenilik seviyesini ortaya koyan en önemli göstergedir. Halktan kopuk, halkın gerçeklerinden kopuk, ülkenin aldığı mesafeden habersiz bir siyasi anlayış elbette bu göstergeleri doğru okuyamaz'' dedi.

-''Bu rekorlar, bu ilerleme bizim muhalefetin hiç gündeminde değil''-

Recep Tayyip Erdoğan, bu gelişmelerin, bu rekorların, bu ilerlemenin muhalefetin hiç gündeminde olmadığını belirterek, şu görüşleri dile getirdi:

''Türkiye, dünyanın en hızlı büyüyen, en yüksek oranda büyüyen ülkeleri arasında yer alıyor, millet bundan gurur duyuyor, sevinç duyuyor; milletin umudu artıyor, ama muhalefet ne bu sevinci, ne bu umudu milletle paylaşmıyor, paylaşamıyor. Öyle büyümeymiş, enerjiymiş, yoksullukla mücadeleymiş, muhalefetin gündeminde bunların hiçbiri yok. Hiç bunları paylaşmak yok.

'Herkesin buzdolabı alması önemli değil. İçini doldurabiliyor mu-' Bu kadar komik yaklaşımlar var. Ana muhalefet partisi Genel Başkanı Brüksel'e gidiyor, orada açık açık Türkiye ekonomisinin iyiye gitmediğini, gelişmelerin abartıldığını ifade ediyor. Adeta 'sakın Türkiye'ye yatırım yapmayın' dercesine Türkiye ekonomisini Avrupa'da karalıyor, kötülüyor. Değerli arkadaşlar, milliyetperverlik bu mudur, vatanseverlik bu mudur-

Enerji Bakanımıza Rusya'da yapılan imza töreniyle ilgili 'milli felaket' diyor. Benim bakanım Türkiye'ye enerjide çok önemli kazanımlar getiren bir anlaşmaya imza attığı için eğer milli felaket oluyorsa acaba Brüksel'de Türkiye ekonomisini kötüleyenler için hangi sıfatı kullanacağız-''

Dünyanın Türkiye'yi büyüyen, gelişen ülkeler içerisinde devamlı övdüğünü, şu anda Çin'den sonra 2011 itibariyle dünyanın büyümede ikinci ülkesi olan Türkiye'yi övgüyle anlattığını ifade eden Erdoğan, ''Bu beyefendiler hala kötüleme yarışına gidiyor'' dedi.

-''Biz yelden enerji üretmenin mücadelesi içerisindeyiz''-

Başbakan Erdoğan, ana muhalefet partisiyle aralarında çok önemli bir fark bulunduğunu belirterek, konuşmasına şöyle devam etti:

''Biz yelden enerji üretmenin mücadelesi içerisindeyiz, onlar yeldeğirmenleriyle savaş halinde. İşte günlerdir görüyorsunuz; bir fezleke düzenlendi diye kıyamet kopuyor. Aslında dert başka. Dert, kendi içindeki sıkıntıyı nasıl giderecek, ona bakıyor. Bakın burada bir gerçeği size anlatayım, bu çok önemli, çünkü takip edememiş olabilirsiniz. Son derece abartılı biçimde ortalığı velveleye verdiler. Adeta fezlekeden bir kahraman çıkarma gayreti içindeler. Şapkadan tavşan çıkar ama kusura bakmasınlar, fezlekeden kahraman çıkmaz. Şu anda TBMM'de ben dahil birçok milletvekili için, altını çizerek söylüyorum, 622 adet fezleke var. Benimle ilgili 3 tane fezleke var. CHP eski Genel Başkanı sayın Baykal'la ilgili 3 fezleke var. Sayın Kılıçdaroğlu ile ilgili de daha önce Meclis'e gelmiş; görevi suistimalden, hakaretten, tehditten, iftiradan tam 13 fezleke var. Bu değil yani ilk fezleke... Bu en son hazırlanan fezlekenin benzeri, yani kamu görevlisine hakaretten, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüsten daha önce 4 tane fezleke hazırlanmış. Yani ilk kez fezleke hazırlanmıyor. Şimdi bir ucuz kahramanlığın içindeler. Bir fezlekeden, 622 fezleke arasında sadece 1 fezlekeden, kalktılar darağacını telaffuz etmeye başladılar. Kusura bakmayın ama, o meşhur roman kahramanı Don Kişot'un bile hayal dünyası bu kadar zengin değildi. Don Kişot bari yeldeğirmenleriyle savaşıyor. Sayın Kılıçdaroğlu'nun ise neyle savaştığı bile belli değil. Olsa olsa kendi içindeki sıkıntıları gidermekten öte bir şey değildir.

Meclis Başkanı'na toplu halde gidiyorlar. Belki sizler bile demişsinizdir ki 'şu cengaverliğe bak be. Hepsi birlikte dokunulmazlıkları kalksın diye Meclis Başkanı'na gittiler'. Ama bunların içinde hiç hukukçu da mı yok- Acaba bunlar niçin dilekçe veriyorlar- Değerli kardeşlerim, hakkında fezleke olmayan milletvekili, 'dokunulmazlığımı kaldırın' diye dilekçe verir mi- Böyle bir şey yok. Ama bunlar bunu yapıyor. Niye- 'Belki yutarlar'...''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber