Havalar nasıl olacak?-HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Ocak 2012 08:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek yağışların, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Yozgat, Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Gaziantep, Kilis, Adıyaman Elazığ, Tunceli, Bingöl, Diyarbakır çevreleri ile Antalya'nın Alanya, Manavgat, Serik, Akseki, Gündoğmuş, Gazipaşa ve İbradı ilçelerinde kuvvetli olmak üzere, Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun güneyi, Doğu Karadeniz kıyıları ile Muğla çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara ile yurdun iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Batı kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneybatı, kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, İç Anadolu'nun kuzeydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-40 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Yozgat, Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Gaziantep, Kilis, Adıyaman Elazığ, Tunceli, Bingöl, Diyarbakır çevreleri ile Antalya'nın Alanya, Manavgat, Serik, Akseki, Gündoğmuş, Gazipaşa ve İbradı ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde Marmara ile yurdun iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber