Polis KCK bombalarını böyle buldu/ Video

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ocak 2012 14:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da Olimpiyat Stadı'nın çevresinde yapılan bomba araması polis kamerası tarafından işte böyle görüntülendi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada KCK'ya yönelik yapılan operasyonel çalışmalarda kırsal alanda faaliyet gösteren şahıslar ile irtibatlı olan ve İstanbul'da sansasyonel nitelikte eylem gerçekleştirme hazırlığı içerisinde olan 1 kişi ve bu kişi ile irtibatlı olan 5 kişinin gözaltına 13-16 Ocak 2012 tarihleri arasında yakalandıkları bildirildi.

Gözaltına alınan şüphelinin üzerinde bulunan cep telefonuna gelen bir şifreli mesajın çözülmesiyle birlikte Başakşehir'deki Olimpiyat Stadı'nın çevresindeki fidanlık alanda arama yapıldığı belirtildi. Yapılan kazı çalışmasında 22 adet silindir şeklinde toplamda 4 kilo 622 gram A-4 patlayıcı madde, 1 Adet 2 kilo ağırlığında C-4 ve demir bilyeden oluşan yönlendirilmiş fabrikasyon patlayıcı (mayın) ile 2 adet fünyenin ele geçirildiği ifade edildi. Gözaltındaki şüphelilerden 2'sinin bu sabah adliyeye sevk edildikleri bildirilirken, diğer 4 zanlının ise ifade işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

Öte yandan Olimpiyat Stadı'nın çevresinde yapılan aramaların polis kamerası görüntüleri basına dağıtıldı. Görüntülerde, dedektör yardımıyla yapılan aramalar sırasında belirlenen bir noktada kazı yapıldığı, bulunan özenle çıkartılıp incelendiği görülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber