Ankara, -16'yı gördü/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ocak 2012 08:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da termometreler eksi 16 dereceyi gördü. Parklardaki göller buz tuttu. Bazı yerlerde uzun sarkıtlar oluştu. Şehri sis kapladı.

Gece mesaisi yapan ve taksi duraklarında ısıtıcının başından ayrılmayan taksiciler, kendilerini gören vatandaşların hemen taksiyi durdurduklarını söyledi. Aşırı soğuğa rağmen Kuğulu Park'taki kuğuların sakin görüntüleri dikkatlerden kaçmadı. Sisli hava Anıtkabir'e de ayrı bir güzellik kattı.

Ankara'da soğuktan su sayaçları patladı

Türkiye genelinde etkili olan kar yağışı ve soğuk hava hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Ankara-Şereflikoçhisar ilçesinde soğuk havadan dolayı birçok evin suyu donarken su sayaçları da patladı.

Hafta sonu etkili olan kar yağışından sonra yaşanan ayaz nedeniyle Şereflikoçhisar'daki birçok evin suları dondu. Suları donan vatandaşlar suları açmak için ısıtıcı kullanınca su sayaçlarının patlamasına neden oldu. Geceleri eksi 15 dereceye kadar düşen sıcaklık nedeniyle suları donan vatandaşlar su ihtiyaçlarını şehir içindeki çeşmelerden karşılarken, belediye yetkilileri vatandaşların su donmalarına karşı özellikle geceleri çeşmelerini açık bırakmaları tavsiyesinde bulundu. Yetkililer, patlayan sayaçların tamir edilmesinin mümkün olmadığını yeni su sayaçlarının da vatandaşa ekstra bir masraf çıkardığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber