17/05/2005'in önemli gündem başlıkları (güncellendi)

Haber Giriş : 17 Mayıs 2005 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Başbakan Erdoğan Polonya'da...
- 3. Avrupa Konseyi Zirvesi'nin üçüncü oturumuna katılacak olan Erdoğan, Polonya Başbakanı Belka ile birlikte Maximus-Tekstil ve Hazır Giyim Toptancılar Merkezi'nin açılış törenine katılacak.
- Erdoğan, akşam saatlerinde Ankara'ya dönecek.

2- TBMM Başkanı Arınç, BM UNDP Başkanı Kemal Derviş'i ve Başbakan Yardımcısı Şahin başkanlığındaki il gençlik temsilcilerini ayrı ayrı kabul edecek.

3- Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Gül tarafından kabul edilecek Almanya Federal Parlamentosu Türk-Alman Dostluk Grubu Başkanı Roth, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Elkatmış'ı ziyaret edecek.

4- Milli Eğitim Bakanı Çelik, bakanlıkta düzenlenen "Okulda Avrupa" resim ve kompozisyon yarışması sergisinin açılışını yapacak.
- TBMM'de düzenlenecek Ankara Öğrenci Meclisleri toplantısına katılacak olan Çelik, TBMM Tarım Orman ve Koyişleri Komisyonu Başkanlığı ile SETBİR'in TBMM Tören Salonu'nda ortaklaşa düzenlediği "Süt ve Süt Ürünleri Kokteyli"ne iştirak edecek.

5- Ulaştırma Bakanı Yıldırım, AB Komisyonu'nun eski başkan yardımcısı, ulaştırma komiseri ve halen üst düzey grup başkanlığı görevini yürüten Loyola de Palacio'yu makamında kabul edecek.

6- Tarım ve Köyişleri Bakanı Güçlü, Tarım Kredi Kooperatifleri'nin 28. kuruluş yıldönümü çerçevesinde düzenlenen Tarım Kredi Kooperatifleri Ankara Bölge Birliği istişare toplantısına katılacak.

7- Kültür ve Turizm Bakanı Koç, Çorum'da "Hitit Destinasyonu" konulu çalıştaya katılacak.

8- CHP TBMM grup toplantısında son gelişmeler değerlendirilecek.

9- MGK Genel Sekreteri Büyükelçi Yiğit Alpogan, İsrail Milli Güvenlik Konseyi Başkanı Giora Eilan'ın davetlisi olarak İsrail'e gidiyor.

10- Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Başbuğ, Bakü'de Azerbaycan Savunma Bakanı Sefer Abiyev ile görüşecek.

11- Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın Bulgaristan ziyareti sürüyor.
- Orgeneral Büyükanıt, ziyaretinin ikinci gününde Filibe kentinde bazı askeri tesislerde incelemelerde bulunacak.

12- TSK Mehmetçik Vakfı yöneticileri, 23. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret edecek.

13- Siyasi partilerden...
- Hürriyet ve Değişim Partisi Genel Başkanı Okuyan, parti genel merkezinde basın toplantısı yapacak.
- ANAP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Sarıbaş, Giresun'da basın toplantısı düzenleyecek.

14- TBMM Genel Kurulu'nda, Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Yasa Tasarısı görüşülecek.

15- TBMM'de Komisyon Toplantıları...
- Adalet Komisyonu'nda, CMK ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'da Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifleri ele alınacak.
- Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Bazı Kamu Alacaklarının Tahsil ve Terkinine İlişkin Kanun Tasarısı görüşülecek.
- Sağlık Komisyonu'nda, Özürlüler Hakkında ve Bazı Kanunlar ile KHK'lerde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı ele alınacak
- Çevre Komisyonu'nda, Milli Parklar Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülecek.
- KİT Komisyonu'nda, ETİ Holding'in hesapları denetlenecek.

16- Eski Başbakan Mesut Yılmaz ile eski Devlet Bakanı Güneş Taner'in Yüce Divan'da yargılanmalarına devam edilecek.

17- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, Şampiyonlar Ligi Final Maçı'nın yapılacağı Atatürk Olimpiyat Stadı ve çevresindeki çalışmalarla ilgili basın toplantısı düzenleyecek.
- Topbaş, İSMEK Spor Eğitim Merkezi'nin açılışını yapacak.

18- 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e verilmek üzere Samsun'dan yola çıkarılan "Sevgi Bayrağı", Kayseri-Nevşehir il sınırında Nevşehir Valisi Alaattin Turhan'a teslim edilecek.

19- Ödül töreni... Toplantı... Fuar....Ziyaret... Panel...
- Siyaset Dergisi'nin kuruluşunun 11. yıldönümü dolayısıyla aralarında Anadolu Ajansı'nın da bulunduğu kişi ve kuruluşlara ödül verilecek.
- Milliyet'in eski Genel Yayın Yönetmeni Abdi İpekçi anısına düzenlenen geleneksel "Gazetecilik Ödülü", Doğan Medya Center'da törenle kazananlara verilecek.
- TOBB ile Petrol Sanayi Derneği'nin (Petder) ortaklaşa düzenlediği sempozyumda, "Akaryakıt ve LPG istasyonlarında sağlık, emniyet, çevre ve risk yönetimi" konusu ele alınacak.
- Uluslararası lojistik devi Gefco ile Bisan arasında işbirliği anlaşması İzmir'de imzalanacak.
- Özel Finans Kurumları Birliği'nin İstanbul'da yapılacak genel kurul toplantısı öncesinde "Türk Finans Sisteminde Özel Finans Kurumları" konulu bir basın toplantısı düzenlenecek.
- Merkez Bankası tarafından İstanbul'da düzenlenen Finansal İstikrar ve Basel II'nin Etkileri" konulu Uluslararası Konferans devam ediyor.
- Hacettepe Üniversitesi'nin "Türkiye'de Açık Sütün Kimyasal Kalitesi: Vitaminler" konulu araştırmanın sonuçları İstanbul Hyatt Regency Oteli'nde basın toplantısıyla açıklanacak.
- Uluslararası Tur Operatörleri Federasyonu üyeleri, Antalya'da toplanacak.
- Dünya matbaa endüstrisi ürünleri, Tüyap'ta açılacak Uluslararası İstanbul Matbaacılık ve Kağıt Endüstrisi Fuarı'nda sergilenecek.
- Rusya Federasyonu'nun Sochi Kenti Belediye Başkan Yardımcısı Evgeny Kovalev ve beraberindeki heyet, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret edecek.
- Samsun'da "19 Mayıs'ın Türk Gençliği'ne Yüklediği Sorumluluk ve Türk Gençliğinin Sorunları" paneli yapılacak.
- İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Jeotermal A.Ş. ile ilgili ortak toplantı düzenleyecekler.
- İzmir'de Turizm Güvenliği Konferansı yapılacak.
- Sakarya 2. Uluslararası Halk Oyunları Festivali, Adapazarı'nda başlayacak.
- Yaşar Boya Grubu'nun markası DYO'nun yeni ürün tanıtımı amacıyla Yaşar Holding İcra Başkanı Hasan Denizkurdu'nun katılacağı basın toplantısı düzenlenecek.
- Çelebi Holding tarafından İstanbul'da düzenlenecek basın toplantısında, yurtdışında yeni inşa edilecek bir havaalanı inşaatının yanı sıra işletmesinin üstlenilmesi ve holdingin diğer çalışmaları konusunda bilgi verilecek.
- Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Saruhan Tan ile Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Engin Ataç, "Perakende Satış, Ürün ve Mağaza Yönetimi" ön lisans programı konusunda İstanbul'da basın toplantısı düzenleyecek.
- İzmir Ziraat Odası Başkanı Sedat Köse, Dünya Süt Günü ile ilgili basın toplantısı yapacak.

20- Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Pekin'de görüşmelerde bulunacak.

21- Avrupa Yatırım Bankası (AYB) ve Türkiye...
- AYB Başkanı Maystadt: "Yaklaşık yüzde 10 büyüyen Türkiye'nin, Avrupa'nın büyüme motoru olacağına inanıyorum"
- "Türkiye'de doğrudan yatırım için uygun şartlar oluşmaya başladı. Avrupa'daki bazı büyük şirketler, Türkiye'de yatırım yapma konusuyla yakından ilgileniyorlar"

22- Üniversiteden sanayiciye "proje pazarı"...
- Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ülkü Bayındır: "Kurduğumuz proje pazarında, sanayicilerimizin işine yarayacak projeleri pazara çıkarıyoruz. Sanayici gelip, işine yarayan projeyi seçiyor."
- "37 projemiz bu yöntemle uygulamaya konuldu."
- "Bir yıl önce, Yenilik Aktarım Merkezi'ni (IRC) kurduk, yedi teknoloji transferi gerçekleştirdik."

23- Beyaz eşya sektörü...
- İç piyasa ve ihracatta sıkıntı yaşayan sektörün, geçen yıl satışların yüzde 64 gibi bir yükseliş göstermesinin ardından "dinlenme dönemine" girdiği bildirildi.
- Beyaz Eşya Yan Sanayicileri Derneği Genel Sekreteri Atam:

"2005 yılı için yüzde 25 büyüme hedefi konulmuştu. Ancak bu hedefin yakalanması zor görülüyor."

24- WTA İstanbul Cup Turnuvası'nda ana tablo maçlarına Holiday Inn Crowne Plaza Hotel önündeki kortlarda devam edilecek.
- Turnuvanın seri başı Amerikalı ünlü raket Venus Williams korta çıkacak. Williams, turnuvadaki ilk maçını İspanyol raket Marta Marrero ile yapacak.

25- Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Ufuk Özerten, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Salonu'nda basın toplantısı düzenleyecek.

26- Hentbol Bayanlar Türkiye Kupası yarı final maçları, İstanbul ve Eskişehir'de yapılıyor. İstanbul Tekelspor ile Çankaya Belediyesi, Anadolu Üniversitesi ile Havelsanspor karşı karşıya gelecek.

27- (A) Milli Basketbol Takımı Antrenörü Bogdan Tanjeviç, Milli Takımlar Genel Menajeri Doğan Hakyemez, TBL Genel Koordinatörü Ali Özsoy ve NBA'da mücadele eden Hidayet Türkoğlu, Üsküdar Amerikan Koleji'nde düzenlenecek panele katılacak.

28- Uluslararası 18 Yaş Tenis Turnuvası'nda ana tablo maçlarına ENKA Sadi Gülçelik Spor Sitesi kortlarında devam edilecek.

29- Birinci Süper Futbol Ligi'nde yer alan takımlar, hafta sonunda yapacakları maçların hazırlıklarını sürdürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber