SGK, atama ve nakil yönetmeliğini değiştiriyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Ocak 2012 19:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büro Memurları Sendikası, (Büro Memur-Sen) Sosyal Güvenlik Kurumunun Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde değişikliğe gideceğini açıkladı. SGK yönetiminin imzaladığı ve yayımı için Resmi Gazeteye gönderildiği belirtilen taslak metne dair sendika yönetiminin açıklaması şu şekildedir:

Yönetmelikte yer alan değişiklikler şu şekilde:

- Aday memurlar, yardımcı hizmetler sınıfında yer alanlar ve istisnai memurlar da kapsama alınıyor.

- Hizmet puanı formuna lise mezunu memurlar için de 2 puan verilmesi imkanı tanınıyor. (Önceki yönetmelikte öğrenim durumu lise olanlara bu puan verilmemekteydi)

- Hizmet puanı formunda değerlendirme puanına KPDS'den 50 alanlar için ek 1 puan verilmesi mümkün hale geliyor. Bununla birlikte hizmet puanı formunda değerlendirme puanı için disiplin cezalarına öngörülen puan düşürmeler azaltılıyor.

- Hizmet süresi hesabı, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında geçen süreleri kapsayacak şekilde düzenleniyor.

- Sağlık durumu nedeniyle atama, eş durumu nedeniyle atama, öğrenim durumu nedeniyle atama taleplerinde süre şartı kaldırılıyor.

- Sağlık sebebiyle yapılacak atamalarda memurun kendisinin yanı sıra; eş, ana, baba, çocuklar ve hatta kardeşlerinin bile hastalıklarında bakmakla yükümlü olunmasa bile refakat gereği hallerinde atama yapılabilecek hale geliyor.

- Eş durumu nedeniyle atamalarda yalnızca kamu görevlisi eşler değil işçi ve esnaf eşleri için de eş durumundan atanma imkanı getiriliyor.

- Memurun kendisinin lisans öğrenimini destekleme amacıyla üst öğrenim görmesi halinde atama imkanı getiriliyor.

- Ortaöğretim kurumlarında okuyan çocukları ile yükseköğrenim gören çocuklarının eğitim durumlarının bulunduğu ile atanma imkanı getiriliyor.

- Karşılıklı yer değiştirmelerde aranan hizmet süresi yakınlığı ifadesi, yeni yönetmelikte yer almıyor. Aynı sınıf ve eşdeğer unvanda bulunmak karşılıklı yer değiştirmeler için yeterli hale geliyor.

- Emeklisi dolan memurlar çalışmaya devam ettiği süreçte becayiş talebinde bulunabilecek.

- Atama şartları oluştuğu taktirde boş ve uygun kadro olmaması halinde de süresiz görevlendirme imkanı getiriliyor.

Yönetmelik, Resmi Gazetede yayımlanmasının ardından yürürlüğe girecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber