Tıbbi sekreterlerin taşeron sorunu Sağlık Bakanına soruldu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Ocak 2012 00:11, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

Tokat Milletvekili Düzgün, soru önergesinde şu ifadelere yer verdi:

?Sağlık Bakanlığı atamalarında ve sözleşmeli alımlarda Tıbbi Sekreterlik bölümüne hak ettiği atama sayısı verilmemektedir. Doktor başına 1 sekreter çalıştırılması gerektiği Bakanlık tarafından da çok iyi bilinmesine rağmen bu konuda gerekli özen gösterilmemektedir Hastaneler temizlik, yazılım, yemekhane gibi hizmetlerini taşeron firmalara ihale yöntemi ile vermektedir. Bu ihalelerle istihdam edilen işçiler sadece temizlik, yemekhane ve güvenlik gibi ilgili alanlarda çalıştırılmaları gerekirken sanki hastane personeliymiş gibi özellikle TIBBİ SEKRETER olarak görevlendirilmektedirler. Bu şekilde yapılan geçici ve niteliksiz personel istihdamı atama bekleyen sağlıkçıların önünü kapatmaktadır. 4 yıl lisede veya 2 yıl üniversitede bu işin eğitimini almış Tıbbi Sekreterlerin çalıştırılması gerekirken taşeron da çalışan şirket elemanı Tıbbi Sekreterlerin birçoğu Milli Eğitim Bakanlığından aldıkları 3 aylık sertifika ile çalışmaktadırlar. Tıbbi sekreterliği, işinin ehli ve bu işin eğitimini almış insanlarımız yapmadığı için 100 adet Tıbbi Sekreterin Yapacağı bir işi şu anda 200 kişi yapmaktadır.

Bu nedenle;

1: Bakanlık olarak, tıbbi sekreter olmak için yıllarca eğitim almış insanlarımız yerine taşeron firmaların elemanlarını veya 3 ay eğitim alarak sertifika sahibi olanların çalıştırılmasını sosyal adalet kavramıyla bağdaştırabiliyor musunuz?

2: Hastanelerde, tıbbi sekreterliğin eğitimini almamış taşeron işçilerin veya sertifikalıların istihdam edilmesini etik buluyor musunuz?

3: 4 yıl lisede veya 2 yıl üniversitede bu işin eğitimini almış Tıbbi Sekreterlerimiz işsiz gezerken Milli Eğitim Bakanlığından sertifikalı kişilerin ve taşeron işçilerin tıbbi sekreterlik yapmasının altında kadrolaşma kaygısı olduğunu düşünüyor musunuz?

4: 10.000'den fazla tıbbi sekreterimiz iş beklerken birçok hekimimizin sekretersiz çalışmasını mantıklı buluyor musunuz??

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber