Örnek Emniyet Müdür'ü çocukların da kankasıymış

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 22 Ocak 2012 08:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polisin Alevilik önyargısını kırmak amacıyla emrindeki 500 polis ve ailesi için 'Alevilik Semineri' düzenleyerek bir ilke imza atan Tunceli Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz'ın 'ALO Kanka-Çocuk polisi' projesinin de mimarı olduğu ortaya çıktı.

Ali Ekber ERTÜRK

Polis Akademisi'nden mezun olduktan sonra ABD ve İsveç'te eğitim gören Tunceli Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz'ın, polisle Alevi vatandaşları kaynaştırma girişiminden önce de başarılı projelere imza attığı anlaşıldı. Bu projelerden en önemlisi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün 2008 yılında başlattığı 'Alo Kanka-Çocuk Polisi' projesi. Polisle irtibat için tüm cep operatörlerinin 1550 numaralı bir SMS hattı tahsis etmesi sağlanmıştı. Böylelikle başta gençler ve çocuklar olmak üzere tüm vatandaşların bu hatta kısa mesaj atarak ihbarda bulunabilmesinin; görüş ve dileklerini iletebilmesinin yolu açılmıştı. Yılmaz'ın yaptığı bu proje, aynı yıl UNİCEF tarafından tüm dünyaya örnek olarak gösterilmişti.

POLİSLE KÖPRÜ

Yılmaz'ın imza attığı diğer projelerden bazıları da şöyle: Okullardaki güvenliğin sağlanmasını amaçlayan 'Okul Güvenliği' projesi, vatandaşların emniyet hizmetlerine kuyrukta beklememesini hedefleyen 'KİOSK' projesi, vatandaşların suçtan korunmalarını sağlamak amacıyla 'Küçük Tedbirler' başlıklı broşürlerin dağıtılması, sahada çalışan polislerin denetimleri eksiksiz yapabilmesi için matbuu formlar hazırlanması.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber