TEİAŞ Teftiş Kurulu yönetmeliğinde değişiklik

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Ocak 2012 01:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

25 Ocak 2012 ÇARŞAMBAResmî GazeteSayı : 28184

YÖNETMELİK

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğünden:

TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM A.Ş. TEFTİŞ KURULU YÖNETMELİĞİNDE

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 1/4/2002 tarihli ve 24713 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Teftiş Kurulu Yönetmeliğinin 1 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?MADDE 1 ? Bu Yönetmelik Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) Teftiş Kurulunun, teşkilat ve görevleri ile Teftiş Kurulu Başkanı, Müfettişler, Müfettiş Yardımcıları ve Teftiş Kurulu Büro Müdürlüğünün görev, yetki ve sorumluluklarını, teftiş edilenlerin sorumluluklarını, Teftiş Kurulu Başkanı ile Müfettiş ve Müfettiş Yardımcılarının atanmalarını, özlük haklarını ve Teftiş Kurulu ile Müfettiş ve Müfettiş Yardımcılarının çalışma usul ve esaslarını kapsar.?

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 3 üncü maddesinde yer alan ?Büro Şefliği: TEİAŞ Teftiş Kurulu Başkanlığı Büro Şefliğini? ibaresi ?Büro Müdürlüğü: TEİAŞ Teftiş Kurulu Başkanlığı Büro Müdürlüğünü,?; ?Büro Şefliği Personeli: TEİAŞ Teftiş Kurulu Başkanlığı Büro Şefliğinde görevli personeli,? ibaresi ?Büro Personeli: TEİAŞ Teftiş Kurulu Başkanlığı büroda görevli personeli,? olarak değiştirilmiştir.

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Kurulun yazı, hesap, arşiv, kütüphane v.b. işleri, Başkanlığa bağlı Büro Müdürlüğünce yürütülür.?

MADDE 4 ? Aynı Yönetmeliğin ikinci kısım dördüncü bölüm başlığı ?Teftiş Kurulu Büro Müdürlüğü? olarak değiştirilmiştir.

MADDE 5 ? Aynı Yönetmeliğin 19 uncu maddesi başlığıyla birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Teftiş Kurulu Büro Müdürlüğünün görev, yetki ve sorumlulukları

MADDE 19 ? Büro Müdürü, Başkanın talimatı altında yeter sayıda personelden kurulu büroyu yönetmekle görevli ve yetkilidir.

Teftiş Kurulu Büro Müdürlüğünün görevleri şunlardır:

a) Teftiş Kurulu Başkanlığı'na intikal eden her türlü evrakın kaydını tutmak ve cevaplarını sevketmek,

b) Müfettişlerden gelen rapor ve yazıları kayıt etmek ve ilgili oldukları yerlere vererek takip etmek,

c) İşleri biten raporları düzenli bir şekilde muhafaza etmek,

d) Müfettişlerin çalışma ve hakediş cetvellerini izleyerek zamanında ilgililere intikal ettirmek,

e) Teftiş Kurulunun çalışmaları ile ilgili kayıt ve dosyaları tutmak,

f) Teftiş Kurulu Başkanlığına maledilen kitap, dergi, her türlü demirbaş, mefruşat ve büro levazımının kayıt ve muhafazasını temin etmek, kırtasiye ve matbuanın ihtiyaca göre temin ve tevziini sağlamak,

g) Her türlü mevzuatı takip ve tasnif ederek saklamak ve bunları Müfettişlere dağıtmak,

h) Kurula gelen gizli zarfları almak ve açmadan Teftiş Kurulu Başkanına sunmak,

ı) Kurulda ve büroda bulunanların mali ve özlük işlerini zamanında ve düzenli yürütmek,

i) Müfettişlerin hareket, varış ve dönüş tarihlerini izlemek,

j) Gereği yerine getirmek üzere ilgili birimlere gönderilen rapor ve yazıların sonuçlarını takip etmek,

k) Kırtasiye ve basılı kağıtları, gereksinime göre sağlamak, saklamak ve dağıtmak,

l) Müfettişlerce ve Teftiş Kurulu Başkanlığınca düzenlenen müzekkere ve yazıları daktilo etmek,

m) Teftiş Kurulu Başkanı tarafından verilecek diğer görevleri yapmak,

n) Beklenilen cevaplar ya da, raporlar üzerinde ilgili ünitelerce yapılması gereken işlemlerin sonuçlarını takip etmek ve geciken işler hakkında Başkana bilgi vermek, tekit yazılarını hazırlamak.

Müdürlüğün idaresinden Başkan ve Başkana yardımla görevlendirilen Refakat Müfettişlerine karşı birinci derecede Büro Müdürü sorumludur.

Büro işlerinde gizlilik esastır. Görevleri sebebiyle öğrendikleri gizli konular, raporlar, yazışmalar ve dosyalar Başkanlığın izni olmadan hiç kimseye gösterilemez verilemez ve açıklanamaz.?

MADDE 6 ? Aynı Yönetmeliğin 56 ncı maddesinin birinci fıkrasının (2) ve (8) numaralı bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?2) Cevaplı Teftiş Raporları, Müfettişler tarafından üç nüsha olarak hazırlanır. Düzenlenen teftiş raporunun ilk iki nüshası Teftiş Kurulu Başkanlığına verilir, raporun ikinci nüshası, cevaplandırılmak üzere Teftiş Kurulu Başkanlığınca teftiş edilen birimin amirine gönderilir, verilen cevap Başkanlık aracılığıyla son mütalaa için Müfettişe intikal ettirilir, Müfettişçe yazılacak son mütalaa Teftiş Kurulu Başkanlığına sunulur, üçüncü nüsha rapor ise Müfettişte kalır.

Daire Başkanlıklarına bağlı taşra birimlerinin teftişi sonunda cevaplı teftiş raporu dört nüsha olarak düzenlenir. Düzenlenen cevaplı teftiş raporunun ilk üç nüshası Teftiş Kurulu Başkanlığına verilir, raporun ikinci ve üçüncü nüshaları, cevaplandırılmak üzere Teftiş Kurulu Başkanlığınca teftiş edilen birimin amirine gönderilir, verilen cevap Başkanlık aracılığıyla son mütalaa için Müfettişe intikal ettirilir, müfettişçe yazılacak son mütalaa Teftiş Kurulu Başkanlığına sunulur, dördüncü nüsha rapor ise Müfettişte kalır.?

?8) Merkez birimlerince üç nüsha hazırlanan cevabın bir nüshası teftiş raporunun ikinci nüshası ile birlikte teftiş dosyasında saklanır ve iki nüshası da bir yazı ekinde Teftiş Kurulu Başkanlığı aracılığıyla ilgili Müfettişe intikal ettirilir.

Daire Başkanlıklarına bağlı taşra birimlerince dört nüsha olarak hazırlanan rapor cevabının bir nüshası teftiş raporunun ikinci nüshası ile birlikte teftiş dosyasında saklanır ve üç nüshası ise bir yazı ekinde cevaplı teftiş raporunun üçüncü nüshası ile birlikte bağlı olunan Daire Başkanlığına gönderilir. İlgili Başkanlıkça gelen cevaplı teftiş raporu ve verilen rapor cevabı incelenir, gelen rapor cevabının bir nüshası ve cevaplı teftiş raporunun üçüncü nüshası teftiş dosyasına konulur, kalan iki nüsha rapor cevabı ise bu teftişe ilişkin görüş ve kanaatleri içeren bir yazıyla Teftiş Kurulu Başkanlığı aracılığıyla ilgili Müfettişe intikal ettirilir.?

MADDE 7 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 8 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürü yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber