Bakan Dinçer'in Performans Aşkı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Ocak 2012 01:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı sayın Ömer DİNÇER her defasında yöneticilere performans sistemini getireceğini ifade etmekte, MEB'de başlayacak bu sistemin tüm kamu sistemimize örnek olacağını vurgulamaktadır.

Sayın bakanın MEB'in diğer bakanlıklardan farklı olduğunu unutmaması gerekir. MEB'de eğitim-öğretim adına yaptıklarınızın sonuçlarını kısa sürede alamaz, ölçemezsiniz. Sağlık Bakanlığı 5 hastane yapar, doktor atarsınız hizmete başlar sonuçları görürsünüz. MEB'de 5 okul açar öğretmen atamasını yaparsınız fakat okulun performansını yıllar sonra ölçebilirsiniz.

Sayın bakanın özellikle MEB'de tepkiye yol açmayan uygulamalara imza atması, atamalar yapması kaçınılmazdır.

Mevcut yöneticilere performans değerlendirmesi yapmayı kafaya koyan yaklaşımın yaptığı atamalarda da bu duruma dikkat etmesi gerekir.

Örneğin gerçek anlamda yöneticiliği olmayan öğretmeni, hiçbir vasfı olmayan kendini yönetmekten aciz müdürü İl Müdürü yaparsanız eğitim adına bir şeyler yapmış olmaz, tepki çekersiniz. Kişinin bundan sonraki performansına bakacağınızı söylemeniz bundan önceki performansını yada performanssızlığını düşünmemenizi gerektirmez.

Siyasi referanstan sonra atama(görevlendirme) yapmak yerine kişi hakkında en azından birkaç yöneticisinin yada çalışanlarının referansına başvurabilirsiniz.

Bir İl/İlçe müdürü atayacaksanız geçmişte neler yapmış, ilişkileri nasıl, sevilen sayılan bir kişi mi? Şaibeye karışmış mı? Sorularının cevabını incelemelisiniz.

Aksi halde kurumdaki çalışma barışı bozarsınız. İnsanları incitir, olmadık kişileri eğitim-öğretim ve yönetim alanında başarılı kişileri küstürürsünüz. Amir memur birbirine karışır, iş bilen memur iş bilmeyen amir olur.

İl müdürlüklerine görevlendirmeler yapıldı fakat asaleten atama yok. Sayın bakanın bu görevlendirmeleri birkaç ay sürdüreceği ve performansa göre asaletlerinin verileceği konuşulmaktadır.

Koltuğunu koruyanlar da görevlendirmeyle bu görevi yürütmektedirler.

İstanbul'da görev yapıp İllere atananlardan bir kaçının bu nedenle göreve başlamayacakları da konuşulanlar arasında.

İstanbul'da boşalan Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü için şu günlerde onlarca kulis çalışması var. İstanbul'un eğitim öğretimdeki başarı yönünden en üst sıralarındaki ilçelerden birisi olan Beşiktaş'ın İlçe Müdürlüğü koltuğuna oturmak herkesin hayalini süslüyor. İlçe müdürü de var aralarında, şube müdürü de, okul müdürü de? Fakat bu çekilişte piyangodan öğretmen de çıkabilir.

Tekrar söyleyelim ki benden olsun çamurdan olsun mantığı doğru değildir. Olsun sizden olsun fakat Allah aşkına bu işi hak eden olsun?

Saygılarımla?

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber