Kekeme memur, Telekom hakkında dava açacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2005 17:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nde (ZKÜ) memur olarak çalışan Hasan Başar, kekeme olduğu için telefon faturalarında indirim yapılmasına yönelik talebinin reddedilmesi üzerine, Telekom aleyhine 50 milyar liralık tazminat davası açmaya hazırlanıyor.

Kekeme Hasan Başar'ın, işitme engelli eşi Fatma, kızları Hatice ve Gülşah ile birlikte düzenlediği basın toplantısında Başar adına açıklama yapan Türkiye Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Salih Alemdar, "Hasan Başar'ın eşi de işitme engelli. Çocukları anne ve babasının bu durumundan olumsuz etkileniyor. Kendisinin ve eşinin tedavisi için İstanbul'a tayin isteyen Hasan Başar'ın daha önce aldığı disiplin cezaları nedeniyle tayini çıkmadı. 59. hükümet memurlar için sicil affı yasa tasarısı hazırladı ama bu tasarı meclis komisyonlarına takıldı. Hasan Başar ve bu durumdaki 657'ye tabii kader mağdurları sicil affını bekliyor. Üyemiz Hasan Başar, konuşma özürlü olduğundan telefon konuşmaları uzun sürüyor. Bu nedenle telefon faturaları kat kat fazla geliyor" dedi.

Başar'ın, bu olumsuz durumu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bir dilekçe ile bildirdiğini belirten Alemdar, "Başbakan dilekçeyi Ulaştırma Bakanına incelenmesi için havale ederek, gereğinin yapılmasını istedi. Ulaştırma Bakanı, Hasan Başar'ın isteğini haklı bularak TELEKOM Genel Müdürlüğü'ne havale etti. TELEKOM Genel Müdürlüğü yetkililerinin verdiği cevap ise, 'Bu konudaki isteğinize olumlu cevap veremiyoruz, yasalarımız buna müsait değil' şeklinde oldu. Hasan Başar, gerçekten bu konuyu içeren yasa veya yasalarda ilgili madde olup olmadığını araştırıyor ve buluyor. Yasada 'özürlüler için özel program yapılır ve özürlülere kolaylık sağlanır' diyor. 4052 sayılı kanunun 4. maddesinin j fıkrasında, 'Özürlü yaşlı ve sosyal açıdan korunmaya muhtaçlar için ekonomik avantajlar ihtiva eden özel programlar sunulması' açık hüküm olarak yer aldığı halde bu kanunun bu hükmü yok sayılmaktadır. Bu nedenle Hasan Başar, Türk TELEKOM aleyhine 50 milyar lira tazminat davası açacaktır. Sayın Başbakan Tayyip Erdoğan'ı ve Ulaştırma Bakanı'nın gösterdikleri iyi niyete karşı onları mahcup etmemek için, onların emirlerini yerine getirmeyen TELEKOM

Genel Müdürlüğü'ne dava açıyoruz" diye konuştu.

İşitme özürlü eşi Fatma, kızları Hatice ve Gülşah ile birlikte basın açıklaması yapan kekeme Hasan Başar da, hakkını sonuna kadar arayacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber