İstanbulluları 5 bin otobüs taşıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ocak 2012 21:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dünyanın çok sayıda ülkesinden daha kalabalık olan İstanbul'da, her gün milyonlarca kişi toplu taşıma araçlarıyla seyahat ediyor. Toplu taşımada ulaşım yolculuğu yoğunluktan dolayı bazen çileye dönüşse de, 5 binin üzerinde otobüs filosuyla İstanbul'un hemen hemen her yerine ulaşım sağlanıyor.

Tramvay işletmesine destek olunması için 1927 yılında 4 otobüsle çıkılan yolda, bugün 5 bin 78 otobüs hizmet veriyor. Avrupa'daki 25 ülkeden daha kalabalık nüfusa sahip İstanbul'da her gün milyonlarca kişi toplu taşıma araçlarını kullanıyor. İstanbul'un her noktasında ulaşan otobüslerin 2 bin 609'u İETT, 2 bin 148'i Özel Halk Otobüsleri, 316'ı ise İstanbul Otobüs A.Ş. adına çalışıyor. İstanbullular; İETT bünyesindeki; 325 Man, 930 İkarus, bin 304 Mercedes, 50 APTS Phileas marka otobüslerle yolculuk yapıyor.

EN BÜYÜK SIKINTI YOĞUNLUK

Dünyada çok az sayıdaki ülkenin sahip olduğu bu dev filoya rağmen İstanbullular, yolculuklardan pek de memnun değil. Toplu taşıma araçlarındaki sıkıntının en başında yoğunluk geliyor. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde yaşanan yoğunluk sebebiyle otobüslere binmek imkansız hale geliyor. Otobüse zorlukla binmeyi başaranlar ise adeta camlara yapışmış durumda yolculuk yapıyor.

İkinci sırada sıkıntı ise klima yetersizliği geliyor. Yağmurlu havada içeri su alan, kışın buzhane, yazın ise adeta hamam haline gelen otobüsler, yolcuları çileden çıkarıyor. Özellikle İkarus marka otobüslerde yaşanan bu sorunun alınacak 3 bin yeni otobüsle çözülmesi bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber