En kapsamlı sağlık eğitimi kompleksinin temeli atılıyor

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 27 Ocak 2012 10:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Marmara Üniversitesi'nin İstanbul'un Anadolu yakasında yapacağı Türkiye'nin en kapsamlı sağlık kampüsünün temeli yarın atılacak.

Marmara Üniversitesi tarafından İstanbul'un Anadolu yakasında inşa edilecek olan Türkiye'nin en kapsamlı sağlık kampüsünün temel atma töreni, yarın Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın da katılımıyla gerçekleştirilecek.

Türkiye'nin en kapsamlı sağlık eğitimi kompleksi kuruluyor. Medimagazin'in haberine göre, Marmara Üniversitesi tarafından Anadolu yakasındaki Başıbüyük arazisinde inşa edilecek Türkiye'nin en kapsamlı sağlık kampüsünün temel atma töreni, yarın saat 14.00'te, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun katılımıyla yapılacak.

Eğitim çalışmaları ve bilimsel araştırmaların yanı sıra sağlık hizmetlerinin de verileceği kampüs, bu özelliğiyle Türkiye'nin ilk sağlık kampusü olma özelliğini taşıyor. Maltepe ilçesi Başıbüyük mevkiinde, E-5 karayoluna yakın mesafede bulunan 200 dönümlük arazi üzerine inşa edilecek komplekste üniversite bünyesinde sağlık alanında eğitim veren fakülte, enstitü ve yüksekokullar ile AR-GE birimleri ve hastane; kurulacak yeni kampüste yer alacak.

Hâlihazırda farklı kampüslerde faaliyetini sürdüren bu birimlerin tamamı, Başıbüyük Sağlık Kampüsü'nde yine Marmara üniversitesi öğretim elemanları ve personeli tarafından idare edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber