MEB, sabahcı-öğlenci ayrımını kaldıracak

Haber Giriş : 18 Mayıs 2005 08:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı, ikili öğretimden tekli öğretime geçilebilmesi için okul yapımına hız verdi. Tekli eğitime geçildiğinde, ilköğretimde artık "sabahçı-öğlenci" ayrımı da tarihe karışacak.

Eğitimde hedef büyüten hükümet, ilköğretimde ikili öğretimden tekli öğretime geçmeyi planlıyor. Hükümet ve Milli Eğitim Bakanlığı, ikili öğretimden tekli öğretime geçilebilmesi için okul yapımına hız veriyor. Tekli öğrenime geçildiğinde "sabahçı-öğlenci" ayrımı da tarihe karışacak. Bu amaçla, okul yaptıran hayırseverlere büyük kolaylıklar getirilirken, okul ve derslik sayısını artırmak için hayırsever vatandaşların katkıları da hızla devam ediyor.

MEB verilerine göre, devlete ait ilköğretim okullarında 751 bini köy, 4 milyon 845 bini şehirlerde olmak üzere toplam 5 milyon 596 bin öğrenci sabahçı ve öğlenci olarak ikili eğitim görüyor. İkili eğitim öğretim yapılan şehir ve köy ilköğretim okullarının toplam sayısının 8 bin 325, derslik sayısının ise 85 bin 800 olduğu bildirildi.

100 bin derslik gerekiyor

Tekli eğitime geçilebilmesi için 100 bin yeni dersliğe ihtiyaç bulunuyor. Başbakan Tayyip Erdoğan, ikili eğitimden tekli eğitime geçilebilmesi için devlet ve özel sektörün bütün imkanlarının seferber edilmesi talimatını verdi. Erdoğan'ın, Milli Eğitim Bakanlığı'na, "Çocuklarımız sabahları uykusuz okula gidiyor. Tekli eğitime geçilerek çocuklarımızın uykularını almış şekilde okula gitmelerini sağlamalıyız" dediği belirtildi.

Hayırsever vatandaşların yaptırdıkları okulların bütün harcamalarını gider olarak vergiden düşülmesi imkanı getirildi.28 bin 441 okuldan 647 bin öğrenci 6 bin 272 okula taşınarak 'taşımalı eğitim' yöntemiyle eğitimlerini sürdüyor. MEB, birçok mahzurları bulunan 'taşımalı eğitim' sistemini kademeli olarak kaldırmayı amaçlıyor. Taşımalı eğitim sisteminin kaldırılması için yatılı bölge ilköğretim okullarının yapımına ağırlık verilecek. Diğer taraftan öğrencilerin taşınması yerine öğretmenlerin taşınması yöntemi tercih edilecek.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber