Bakanlıktan ?anaokulu ücretlerini indirin' talimatı

Haber Giriş : 18 Mayıs 2005 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı, okulöncesi eğitim için öğrencilerden alınan ücretin bu sene artırılmamasını isteyerek, il milli eğitim müdürlüklerine ?Mümkünse fiyatları düşürün.? talimatı verdi.

Okulöncesi eğitim alan çocuk sayısını artırmak için seferberlik başlatan Milli Eğitim Bakanlığı, ilköğretim okulları ile anaokullarının kapılarına okul öncesi eğitimin öneminin anlatıldığı iki sayfalık bir metin asacak. Okulöncesi Eğitimi Genel Müdürü Remzi İnanlı'nın il milli eğitim müdürlüklerine gönderdiği yazıya göre, 2005-2006 öğretim yılının okulöncesi ücretleri mayıs ayı sonunda belli olacak. Ücretler belirlenirken ?özellikle kırsal kesimde ve gecekondu bölgelerinde yaşayan dar gelirli aileler olmak üzere velilerin ekonomik koşulları ücretler konusunda zorlanmayacak'. Okulöncesi eğitimin yaygınlaştırılması için, 2005-2006 öğretim yılında ücret artırımı yapılmayacak. Mümkün olduğu takdirde 2004-2005 eğitim öğretim yılında tespit edilen taban ve tavan ücretlerin altında ücret tespiti yapılacak. İllere göre okul öncesi eğitim ücretleri aylık 100 ile 135 milyon lira arasında değişiyor. Mevcut okul öncesi eğitim kurumları tam kapasite ile çalıştırılacak. Sabahçı ve öğlenci eğitime geçilerek kapasite artırılacak. Böylece öğle yemeği ortadan kalkacağı için ücretlerin azaltılmasına imkan sağlanacak. Çalışan annelerin mağdur olmaması için ise bir sınıf tam gün eğitim yapacak.

Tüm okullara asılacak ?Aile, Okul, Çocuk Elele' başlıklı metinde ise, okulöncesi eğitim kurumlarının çocuğun toplumsal yaşama hazırlamada aileyi destekleyen kurumlar olduğu vurgulanıyor. ?Hayatın ilk yıllarında öğrenilenler, ileriki yıllarda etkisini kaybetmediği için, okulöncesi eğitim yıllarında verilen eğitim, tüm eğitim kademelerini hatta tüm yaşamı etkilemektedir.? denilen metinde, velilere şu çağrı yapılıyor: ?Hepimizin ortak amacı, çocuklarımızın fiziksel ve ruhsal olarak sağlıklı yetişmeleridir. Dünyadaki en mutlu ve başarılı insanlar, aileleri tarafından ilgiyle, sevgiyle, özenle eğitilen insanlardır. Gelin tüm bu güzellikleri karşılıklı dayanışma ve işbirliği içinde çocuklarımıza yansıtalım. Kişiliğin temelinin atıldığı bu yıllarda tüm çocukların okulöncesi eğitim kurumlarından yararlanmaları konusunda daha duyarlı olalım. Biliniz ki, çocuğunuz aldığı okulöncesi eğitimle, başarılı, özgüvenli, sosyal ve zihinsel becerileri gelişmiş bir evlat olarak size geri dönecektir. Unutmayalım ki, geleceğimizi, bizlerin ellerinde şekillenecek olan çocuklarımız oluşturacaktır.?

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber