Nakil kollu Atilla Kavdır'ı 150 ünite kan diriltti

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 29 Ocak 2012 10:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde aynı donörden alınan ve ?dünyada ilk? olarak duyurulan çift kol ve bacak nakli hastası Atilla Kavdır'ın (34) ameliyat sonrası tedavisi, 7'nci günde de yoğun bakımda sürüyor.

Yüzü de Türkiye'de bir ilk olarak Uğur Acar'a nakledilen Ahmet Kaya'dan alınan sağ bacağı, nakil sonrası komplikasyonlar nedeniyle pazar günü ikinci bir operasyonla alınan Kavadır'da bir olumsuz gelişme daha yaşandı. Kalçadan itibaren yalnızca 10 santimetre bacağı bulunan Kavdır'ın, bacak nakli nedeniyle akciğer ve böbrek fonksiyonlarında beklenmedik gelişmeler yaşandı.

Kalbi yoruldu

Son 23 yıldır bacaktaki 10 santimetreye kan pompalayan kalp, ameliyattan kısa süre sonra yoruldu. Yakınlarının ifadesine göre Kavdır'ın ikinci ameliyat sonrası kan değeri 5'e kadar düştü. 9'un altındaki değerler kritik olarak kabul edilirken, doktorlar yakınlarından Atilla Kavdır için günlük 30 ünite kan istedi. Ameliyat sonrası ilk 5 günde Kavdır için yakınlarından ve Kızılay'dan 150 ünite kan hazır edildi ve büyük çoğunluğu kullanıldı.

Giderek iyileşiyor

Ameliyatı yapan ekibin başındaki Prof. Dr. Ömer Özkan, her geçen gün daha iyiye giden Kavdır'a artık günde 2 ünite akyuvar ve trombosit verildiğini, önceki gece eşi Ayşe Kavdır'ın kendisini görmesine izin verildiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber